Μητσοτάκης: «Χρειάζονται δύο τετραετίες για να αλλάξει η πορεία της χώρας»

Στο συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο και η Morgan Stanley βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, στην μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, στη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης

Ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον επικεφαλής της Morgan Stanley International κ. Franck Petitgas μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη της οικονομίας εν μέσω πανδημίας.

«Μείωση του χρέους»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχοντας ως οδηγό την ανάπτυξη η Ελλάδα όπως λέει η Κομισιόν θα έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τα μέτρα στήριξης που έχουν παρθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθεί μια ευρωπαϊκή λύση.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Αισιόδοξος για τις επόμενες εκλογές ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να περάσουν δύο θητείες έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας, ενώ δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Οι νέοι μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές, όχι χειρότερα»