Μητσοτάκης: «Δεν θα αργήσει η συνάντηση με τον Ερντογάν»

Για την συνάντηση με τον Ερντογάν και με το πότε θα γίνει, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι δεν θα αργήσει να γίνει.

«Πάντα έχει νόημα μια συνάντηση και θα γίνει η συνάντηση με τον τούρκο Πρόεδρο, δεν είμαι σε θέση να σας πω το πότε. Η συνάντηση θα γίνει διότι πάντα πρέπει να μιλάμε. Και αν είναι να διαφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε ξεκάθαρα, για να γνωρίζει ο καθένας πού είναι τα όρια του άλλου. Δεν είναι κακό αυτό».

Ενώ όσων αφορά την συνάντηση του Δένδια με τον Τσαβούσογλου τόνισε: «Όχι, δεν ήταν η πρόθεση -θέλω να το τονίσω- δεν ήταν η πρόθεση κανενός να τσακωθεί. Η εντολή που είχα δώσει στον Υπουργό Εξωτερικών -χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες- αν έπρεπε να τη συνοψίσω είναι ότι δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη. Και θα σταματήσω εδώ γιατί προφανώς δεν θέλω να μπω σε παραπάνω λεπτομέρεια.

Κρατώ εγώ από αυτή τη συνάντηση το γεγονός ότι τα θέματα τέθηκαν με ειλικρίνεια, με ευκρίνεια, τέθηκαν ως προς το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά αυτά τα οποία είπαμε ακούστηκαν και αλλού, ακούστηκαν και στην Ευρώπη. Όλοι πια γνωρίζουν -και νομίζω ότι αυτή είναι μια επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής- ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι και ευρωτουρκικές σχέσεις, διότι το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να αφορά την Ευρώπη -όχι μόνο επειδή η Ευρώπη πρέπει να είναι αλληλέγγυα στην Ελλάδα και στην Κύπρο- αλλά επειδή έχει ζωτικά συμφέροντα στη γειτονιά της, γιατί η Ανατολική Μεσόγειος είναι η γειτονιά της»

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού»