Μητσοτάκης: «Επενδύσαμε στις υποδομές του ΕΣΥ»

Στο ψηφιακό συνέδριο «Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security», μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά.

«Ακούσαμε τους επιστήμονες, πήραμε εγκαίρως αποφάσεις και κλείσαμε τη χώρα νωρίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Αποφύγαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο. Επενδύσαμε όμως στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα πήγαμε καλύτερα εν συγκρίσει με κράτη πλουσιότερα από το δικό μας»

«Ανοίγουμε τον τουρισμό με ασφάλεια»

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε πρόγραμμα και σχέδιο για να ανοίξει ο τουρισμός με ασφάλεια.

«Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια. Έχουμε επιπρόσθετα εργαλεία φέτος. Φέτος μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάτι, που ήταν ελληνική πρόταση, το Ψηφιακό πιστοποιητικό για τον covid – 19, χρησιμοποιούμε επίσης ευρέως τα self tests, κάτι που μας βοήθησε να κατανοησουμε καλύτερα το μοτίβο της πανδημίας του κορονοϊού».

Ενώ στο τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως: «διαθέτουμε την πολιτική δέσμευση και συνεκτιμώντας τις απώλειες από τον κορονοιό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ώστε να μην επενδύσουμε με τρόπο έξυπνο στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com