Μητσοτάκης: «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων»

Για μια πανδημία ανεμβολίαστων έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάτης κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μπροστά σε ένα κύμα κορονοϊού από τους ανεμβολίαστους και τόνισε ότι: «το λέω αυτό διότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν»

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς που φτάνει η Ελλάδα και τόνισε ότι: «πιστεύω ότι αν το λέγαμε αυτό πριν από 6 μήνες, όλοι θα θεωρούσαν ότι αυτός ο στόχος δεν θα ήταν εφικτός. Όμως τα καταφέραμε, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση», υπογράμμισε.      

«Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επιτυχία που είχε το πρόγραμμα των εμβολιασμών με κινητές μονάδες, είναι μία δραστηριότητα την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε, αλλά θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές η πρώην υπουργός Βαλερί Πεκρές

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ