Μητσοτάκης: «Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με 3η δόση για τους άνω των 60 ετών»

Την πρόταση του για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με την χορήγηση τρίτης δόσης για τους άνω των 60 ετών έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τονίζει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του: «Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν επί του παρόντος μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων SARS-CoV-2 παρά τις μέχρι τώρα επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα (B.1.617.2) του SARS-CoV-2 και σε φθίνουσα ανοσία από εμβόλια που χορηγήθηκαν μήνες νωρίτερα».

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι «υπάρχει διαφορά μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά στα προγράμματα εμβολιασμού τρίτης δόσης τους», επισημαίνει ωστόσο ότι «δεν πρέπει να χάνεται χρόνος ώστε να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους από τους πολίτες μας, ειδικά αφού η τρίτη δόση φάνηκε ότι είναι αποτελεσματική (>90%) στην πρόληψη σοβαρών συνεπειών που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, αλλά και στην προστασία από τη λοίμωξη με συμπτώματα κρατώντας τους πολίτες μας υγιείς εκτός νοσοκομείων».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Δείτε επίσης: Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους μάρτυρές της εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις – Κατέληξαν σε 18 άτομα