Μητσοτάκης για εκσυγχρονισμό του ΟΑΚΑ: Έργα που διαθέτουν προνοητικότητα στο σχεδιασμό τους (vid)

Το σχέδιο για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) παρουσίασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε τι δήλωσε

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση για την ανακοίνωση του master plan για τα επικείμενα έργα στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο κάθε επισκέπτης αυτού το χώρου έχει τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα που πιστεύω όλοι μας νιώθουμε και τώρα. Από τη μία πλευρά περηφάνια και νοσταλγία με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» ανέφερε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Στάδιο, που μετετράπη σε Ολυμπιακό Στάδιο, ήταν 15 ετών στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ της Γιουβέντους και του Αμβούργου.

«Όλοι κρατάμε τις δυνατές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το τι έγινε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλες και όλους. Απογοήτευση. Πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους. Όπως συνέβη σχεδόν με το σύνολο των ολυμπιακών υποδομών» τόνισε σημειώνοντας ότι: «οι μεγάλες παρεμβάσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο όγκο και έκταση»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις και «σήμερα η εικόνα αυτού του εμβληματικού χώρου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε».

«Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν θα μπορούσαμε να δρομολογήσουμε μια παρέμβαση της κλίμακας που το ΟΑΚΑ αξίζει. Γι’ αυτό και εντάξαμε το master plan και το σχέδιο συνολικής ανάπλασης στο Ταμείο Ανάκαμψης με 43 εκατ. ευρώ» προσέθεσε και μίλησε συγκεκριμένα για τα επικείμενα έργα:

«Θα ξεκινήσουμε τη συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου, την επισκευή του κεντρικού στεγάστρου. Δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο στέγαστρο τα τελευταία 17 χρόνια. Θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης ώστε να γίνει η πιο σημαντική επένδυση που αφορά την ασφάλεια. Θα ανακαινιστούν και το κλειστό γυμναστήριο, το ποδηλατοδρόμιο, μίλησα για τα γήπεδα τένις αλλά και για την παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση:

Δείτε επίσης: Ζ. Μπορέλ: Aνησυχία για τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Βαρώσια

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ