Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η πρώτη και στην καινοτομία στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο»

Συνάντηση πρωθυπουργού με τον πλειοδότη του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Γιώργο Προκοπίου

Οι δύο προσωπικότητες συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και αντάλλαξαν μηνύματα εμπιστοσύνης για το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του διαγωνισμού δηλώνοντας:«Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο παρακμής που πέρασε ο κλάδος».

propoli

Αναλόγως, ο κ. Προκοπίου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο για την ανάπτυξη του κλάδου και της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, την κατασκευή πλοίων και την άνοδο της ελληνικής οικονομίας όσο και για τις προοπτικές για την απασχόληση νέου και εξειδικευμένου ελληνικού εργατικού δυναμικού, το οποίο μπορεί και να βρίσκεται τώρα στο εξωτερικό.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Δείτε επίσης: Η ατζέντα της ημέρας – Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντά την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ingrida Šimonytė

Loading