Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης: Καμία έκπτωση στο ζήτημα της δημόσιας υγείας

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τις «πύλες» της στους τουρίστες, χωρίς ωστόσο να κάνει «καμία έκπτωση στο ζήτημα της δημόσιας υγείας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης (30/6).

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «σπανίως έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά τη «δύσκολη τουριστική περίοδο», έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο, χωρίς εκπτώσεις σε ζητήματα ασφάλειας.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον τομέα της εργασίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προβεί σε πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του:

«Επιτρέψτε μου να πω δύο πράγματα στην αρχή της συνεδρίασης, ξεκινώντας με την παρατήρηση ότι συμπληρώνουμε σήμερα έναν χρόνο παρά μία εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας.

Και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές. Τις αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με επιτυχία.

Και σήμερα, παρά τις αναμφισβήτητες, μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι σήμερα είναι η δωδεκάτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μία κάθε μήνα, όπως είχαμε δεσμευθεί, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παρεκκλίσεις, πάντα με οργανωμένη ημερήσια διάταξη και πάντα με ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο των θεμάτων που καλούμαστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε».

«Ισχυρή η Δημοκρατία μας»

«Πιστεύω ότι και αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών.

Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέγεται με πρωταρχικό κριτήριο την επετηρίδα και ένα μαύρο σύννεφο το οποίο σκέπασε την οικονομία, αλλά και τους θεσμούς, έχει αρχίσει πια για τα καλά να διαλύεται.

Έχουμε και σήμερα μια πολύ πυκνή μεταρρυθμιστική ατζέντα να συζητήσουμε. Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξαιρετικά σημαντική. Σημαντικές φορολογικές παρεμβάσεις. Περιορισμός στα πλαστικά μιας χρήσης αλλά και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, θα παρουσιαστούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Παρεμβάσεις στην Πολιτική Αεροπορία, στον Αθλητισμό, σημαντικά νομοσχέδια τα οποία έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη πολύ πυκνό νομοθετικό έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει μέχρι το τέλος του μήνα».

«Το καλύτερη δυνατό σε μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο»

«Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζετε, ετοιμαζόμαστε και για τη σταδιακή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Θέλω να γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας.

Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Δείτε ακόμη:
Σε εγρήγορση υπουργοί, βουλευτές λόγω ανασχηματισμού

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com