Μητσοτάκης: «Όποιος σας λέει πως μπορεί να κρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα του 2020 σας λέει ψέματα»

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας 

«Στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα λειτουργήσει ως βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό το σύνθημα είχαμε και στις εκλογές του 2019, σήμερα είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το κόμμα μπαίνει εκ των πραγμάτων σε εγρήγορση, «πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς 12 μήνες δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά και πάντα δίπλα στον πολίτη» ήταν η οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναφερόμενος στη συνέχιση της ανάταξης της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που, όπως είπε, επιφυλάσσουν μειώσεις για το 80% των πολιτών, ήτοι 380 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και 1 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν οι πολίτες το 2018. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως «ακούσαμε την κοινωνία και κάναμε μία παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που θα επιστρέψει στους λογαριασμούς των πολιτών το 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής».

Τόνισε, δε, πως είχαμε το θάρρος να διορθώσουμε την αδικία και συμπλήρωσε πως από τον Ιούλιο αποσυνδέεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτήν του φυσικού αερίου, ώστε να μην είναι ακραία τα επίπεδα των τιμών. «Όποιος σας λέει πως μπορεί να κρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα του 2020 σας λέει ψέματα» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία «τολμηρή παρέμβαση σε ένα οξύ πρόβλημα, που το καθιστά πλέον διαχειρίσιμο». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε εκ νέου πως σημαντικοί στόχοι στο επόμενο 12μηνο είναι η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Τέλος, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, μιλώντας για μία αντιπολίτευση που θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διαστρεβλώνοντας τα πάντα, όπως είπε, και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ την χειρότερη κυβέρνηση του τόπου, ενώ κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να μην εμπλακούν στην τοξικότητα. 

«Το κυβερνητικό μας έργο»

«Να θυμίσουμε με θάρρος το εύρος του κυβερνητικού μας έργου. Είναι πλούσιο και απλώνεται σε πολλούς τομείς. Αυτό πρέπει να το κάνουμε με σεμνότητα και με το θάρρος να αναγνωρίσουμε το λάθος μας και να διορθώνουμε την πορεία μας, όπου αυτό είναι απαραίτητο» είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες κρίσεις που καμία κυβέρνηση από την αντιπολίτευση και μετά δεν αναγκάστηκε να διαχειριστεί, όμως είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι, αν συγκρίνετε το κυβερνητικό μας έργο με αυτά που είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, με αυτά που είπα στις προγραμματικές μου δηλώσεις στη Βουλή τον Ιούλιο του 2019, θα δείτε ότι έχουμε υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων, για τις οποίες ο ελληνικός λαός μας εξέλεξε».

«Με αυτόν τον ρυθμό θα κινηθούμε μέχρι τις εκλογές και ξέρουμε καλά ότι απέναντί μας θα έχουμε μία αντιπολίτευση, η οποία θα οξύνει τους τόνους, θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, διαστρεβλώνοντας τα πάντα, επενδύοντας σε ψεύδη και πολώνοντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό το πολιτικό κλίμα» είπε, για να συνεχίσει, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά: «Σήμερα είδα τον κύριο Τσίπρα να λέει σε μία κυρία “ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε”. Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από τα ATM και ευχαριστούμε τον κύριο Τσίπρα, που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε στην τοξικότητα. Θα μιλάμε με στοιχεία, με νούμερα και με το έργο το οποίο έχουμε παράξει όλους αυτούς τους 33 μήνες, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Θα είμαστε σε διαρκή κομματική εγρήγορση, γιατί 12 μήνες δεν είναι πολλοί. Ουσιαστικά, το κόμμα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές του 2023 και αυτό απαιτεί από όλους μας να ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας» είπε στα νεοεκλεγλέντα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. «Να εξασφαλίσουμε ότι στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα -ένα αποτέλεσμα, που θα είναι βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

«Αυτοδύναμη Ελλάδα ήταν το σύνθημα στις εκλογές του 2019 και σήμερα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Το κεφάλι κάτω και το φρόνημα ψηλά. Μεικτά κλιμάκια από υπουργούς, από βουλευτές, από στελέχη μας, θα διατρέξουν ολόκληρη την επικράτεια, για να ενημερώσουν για τα πολλά που έγιναν και τα πολλά περισσότερα που έχουν ακόμα να γίνουν… Θα καταγράψουν προβλήματα και θα παρουσιάσουν συνολικά το έργο που έχει γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Σας καλώ να αντλήσετε δύναμη και να την μετατρέψετε σε επίμονη προσφορά για το καλό της παράταξης και της χώρας. Να γίνετε υπόδειγμα δράσης για όλα τα μέλη μας, γιατί η τιμή που φέρετε είναι μεγάλη, όσο μεγάλες είναι και οι ευθύνες σας».

Δείτε επίσης: Στη Βουλή από τον Δ. Κουτσούμπα ο ύποπτος ρόλος του «κυρίου» στο ΑΠΘ – «Kράτος ή παρακράτος;» (vid)