Μητσοτάκης: Πριν τον Αύγουστο το νομοσχέδιο για τη μείωση της φορολογίας (vid)

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «πριν τις διακοπές του Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί ένα οικονομικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα υπάρχουν όλες οι δεσμεύσεις μας για την οικονομία σε ορίζοντα τετραετίας, ώστε να έχουμε έναν οδικό χάρτη για αυτό», ενώ κατέστησε σαφές ότι θα είναι σταδιακή η άρση του τέλους επιτηδεύματος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού από τον επόμενο χρόνο που «μπορεί να φτάσει 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας», σημειώνοντας ότι «η ανάπτυξη της οικονομίας έχει σημαντική αντανάκλαση στους μισθούς».

propoli

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Star, ανέφερε ότι «οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αυξάνονται με εντολές», ενώ γνωστοποίησε ότι «θα υπάρξει και νέα έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους στο τέλος του έτους, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».

«Το ΕΚΑΒ χρειάζεται μια συνολική αναδιάρθρωση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, γνωστοποιώντας ότι στις περίπου 10.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ν.Δ., «θα βρίσκονται και οι διασώστες».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα προστεθούν περισσότερα ελικόπτερα, «που θα μπορούν να πετάνε και το βράδυ», σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν 6 βάσεις.

Όσον αφορά στα φορολογικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «πριν τις διακοπές του Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί ένα οικονομικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα υπάρχουν όλες οι δεσμεύσεις μας για την οικονομία σε ορίζοντα τετραετίας, ώστε να έχουμε έναν οδικό χάρτη για αυτό», ενώ κατέστησε σαφές ότι θα είναι σταδιακή η άρση του τέλους επιτηδεύματος.

Για τη στεγαστική πολιτική είπε πως «το πρόγραμμα “Σπίτι μου” είναι πολύ επιτυχημένο, θα το επεκτείνουμε και βοηθάμε νέους ανθρώπους να αγοράσουν σπίτι με μία δόση μικρότερη από αυτή που θα έδιναν σε ενοίκιο και να τους μείνει. Θα κάνουμε κινήσεις για να βάλουμε κανόνες κοινωνικά αποδεκτούς για το Airbnb και την βραχυχρόνια μίσθωση».

Για το πρόγραμμα της ΝΔ σχολίασε ότι «η αντιπολίτευση θα διαψευστεί, όλα μας τα μέτρα βρίσκονται στο μεσοπρόθεσμο και αποδείξαμε πως όλα όσα υποσχόμαστε τα κάνουμε. Μακάρι να έχουμε περισσότερο πλεόνασμα από την ανάπτυξη για να στηρίζουμε τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Εφαρμόσαμε πολύ προοδευτικές πολιτικές για άστεγους, τρανς, οροθετικούς, ίσως δεν ασχοληθεί άλλοι γιατί πίστευαν πως αυτοί δεν είναι πολλές ψήφοι, εμείς δίνουμε τη δυνατλότητα σε όλους να στέκονται στα πόδια τους».

Για την πολιτική αντιπαράθεση: «Η τοξικότητα δεν είχε αντίκτυπο στο εκλογικό αποτέλεσμα, πλέον μιλάμε περισσότερο προγραμματικά».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωστοποίησε ότι «θα ξαναδούμε και το πλαίσιο του airbnb», σημειώνοντας ότι «θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση, αλλά θα βάλλουμε κανόνες κοινωνικά αποδεκτούς».

«Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα σε όλους, ειδικά σε αυτούς που πρέπει να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους», υπογράμμισε, αναφερθείς σε μία σειρά συμπολιτών μας, ενώ αναφερόμενος στις εκλογές του Μαΐου είπε: «Η τοξικότητα, οι ακρότητες, η παρουσίαση μιας μαύρης Ελλάδας δεν είχαν αντίκτυπο».

Ελληνοτουρκικά

«Αργά ή γρήγορα θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλωσορίζοντας «τη μείωση της έντασης με την Τουρκία». Επανέλαβε ότι «συζητάμε μόνο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα», για να προσθέσει ότι «τα θέματα που βάζει στο τραπέζι η Τουρκία δεν είμαι διατεθειμένος να συζητήσω καθόλου, ελπίζω να το αντιληφθεί ο Ερντογάν». Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένα περιβάλλον, που θα είναι διαρκώς στα κόκκινα».

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση: Η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ – Στο 1,4% οι Σπαρτιάτες

Loading