Απάντηση έδωσε η Μόσχα, σχολιάζοντας ως “ανοησίες” τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ πως η Ρωσία ετοιμάζει ένα πλαστό βίντεο για να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κατασκευασμένο βίντεο που να δείχνει τις σοκαριστικές συνέπειες μιας έκρηξης καθώς και εξοπλισμό που να φαίνεται ότι ανήκει στην Ουκρανία ή σε συμμαχικά της κράτη, για να δικαιολογήσει μια εισβολή, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η Ουάσινγκτον.
“Διάβασα (…) κάποιες αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ρωσία προετοιμάζει πλαστά βίντεο που θα δείχνουν μια υποτιθέμενη επίθεση από ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς. (…) Η παράλογη φύση αυτού του είδους των κατασκευασμάτων, και υπάρχουν ολοένα και περισσότερα καθημερινά, είναι προφανής σε οποιονδήποτε λιγότερο ή περισσότερο έμπειρο πολιτικό επιστήμονα”, σχολίασε ο Λαβρόφ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο REN TV.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρμούντας: Η συμπερίληψη όλων στην τεχνητή νοημοσύνη είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους
- Κερδισμένοι και χαμένοι από τις φορολογικές δηλώσεις του 2025
- Σιμάνσκι: Είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με τον Αστέρα
- Γερμανία: Στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) τα αποτελέσματα των exit polls
- Καιρός: Επιμονή στο τσουχτερό κρύο, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη