Ν. Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Ο Ερντογάν θα κάνει στην Αθήνα ό,τι έκανε και στο Βερολίνο»

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, το φορολογικό νομοσχέδιο, την ακρίβεια, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας.

«Ο Ερντογάν έδειξε ποιος είναι στο Βερολίνο. Δεν αλλάζει ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν μιλάει ως εκπρόσωπος μιας ομάδας χωρών οι οποίες αντιπαρατίθενται ευθέως ή πλαγίως με τη Δύση. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

propoli

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Νικόλτσιου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο THESSALONIKI SUMMIT, που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και το Φόρουμ των Δελφών.

«Ο Ερντογάν θα έρθει να κάνει εδώ ότι έκανε στο Βερολίνο. Αυτό έχουμε γείτονα όμως και πρέπει για μένα η Ελλάδα πέρα από τα επικοινωνιακά, τις στρακαστρούκες που θα γίνουν εκατέρωθεν, να χαράξει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική. Ένα νέο Ελσίνκι. Όπως ο Σημίτης έβαλε “καρότο” την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου, εμείς ως “καρότο” βάζουμε την αναβάθμιση της τελωνειακής σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας. Αν θέλει η Τουρκία να αναβαθμιστεί, να υπάρχουν ενσωματωμένες κυρώσεις οι οποίες θα ενεργοποιούνται όταν υπάρχει παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή καταπάτηση θεμελιωδών κανόνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μπορεί να γίνει; Εγώ πιστεύω ότι είναι μονόδρομος να χαράξουμε μία τέτοια στρατηγική» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Υπουργικό συμβούλιο για να εγκριθεί η συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων της Χαμάς

Loading