ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν δίνω συναίνεση Πόντιου Πιλάτου

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «συναίνεση Πόντιου Πιλάτου», δεν θα δώσει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δευτερολογία και στη σύντομη παρέμβασή του, μετά τη τριτολογία του πρωθυπουργού, απάντησε στις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη με τις οποίες κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει συγκεκριμένα κι όχι αόριστα.

propoli

Προσέθεσε ότι η task force που προτείνει για τη Θεσσαλία δεν έχει σχέση με το επιτελικό κράτος της ΝΔ, το οποίο, όπως είπε, είναι πελατειακό και δεν είναι ανθεκτικό. «Η ζημιά που έγινε το καλοκαίρι είναι αποτέλεσμα ενός επιτελικού κράτους διαλυμένου» σημείωσε καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς είναι η μόνη χώρα που δεν εχει χάρτες ετοιμότητας κι αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα με αφορμή τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν είχε ενημερώσει προεκλογικά. «Είμαστε υπέρ του να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή με σύγχρονο τρόπο και μέσα. Δεν θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι αλλά εσείς είστε ευχάριστος με τους έχοντες του 41%» υπογράμμισε.

Οσον αφορά στα θέματα της κλιματικής κρίσης και τη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν πλήρη εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, επισημαίνοντας ότι η πράσινη μετάβαση απαιτεί επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Στην αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη δευτερολογία του πως θα ήθελε να είναι μαζί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγ.Λιακούλη παρούσα να γκρεμίσουν αυθαίρετα κέντρα διασκέδασης στη λεκάνη απορροής του Πηνειού στη Λάρισα κι όχι να στηρίζει τις διαμαρτυρίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε δηκτικά: «Βεβαίως συμφωνούμε στο γκρέμισμα. Να πάρετε όμως και τον αρμόδιο υπουργό για να πει το “Βασίλη ρίχτο”».

Επέμεινε στη έλλειψη πρόληψης για τις φυσικές καταστροφές καθώς επίσης και στην ανάγκη ανακατανομής πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας που σημαίνει αντοχές σ΄όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. «Η χώρα είναι ευάλωτη σε όλες τις κρίσεις. Γι αυτό επιμένουμε στην ανθεκτικότητα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, το καλοκαίρι, ο οποίος, κατά τον κ. Ανδρουλάκη, ταύτισε τη κλιματική κρίση με τη προσφυγική κρίση.

Επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης παρατήρησε πως η αντίδραση της κυβέρνησης στη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς δείχνει ότι μετακινείται προς τη θέση του ΠΑΣΟΚ καθώς η νόμιμη άμυνα του Ισραήλ κινείται πέρα από τα προβλεπόμενα του Διεθνούς Δικαίου.

Δείτε επίσης: Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Εσείς ονειρεύεστε λεφτόδεντρα για τον εαυτό σας και όχι για τους πολίτες»

Loading