Ν. Ανδρουλάκης: “Η σοσιαλδημοκρατία γίνεται ξανά επίκαιρη” (pics & vids)

Το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με κεντρικό σύνθημα: “Η Κοινωνία στο Προσκήνιο” είναι γεγονός

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης και Χρίστος Φιλιππούδης

Είναι το πρώτο συνέδριο μετά την αλλαγή ονόματος του κόμματος και επίσης το πρώτο μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διεξάγεται σε μία κρίσιμη καμπή καθώς όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οδεύουμε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ο Ν. Ανδρουλάκης στην ομιλία του έδωσε το πολιτικό στίγμα του κόμματος με έμφαση στη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα καθώς και θέτοντας τα “πολιτικά σύνορα” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο προσδοκά να θέσει το πλαίσιο ενόψει της -αναπόφευκτης- συζήτησης για μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε αιχμές και κατά της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ λέξη – κλειδί στην πολιτική του ομιλία αποτέλεσε η λέξη σοσιαλδημοκρατία. Στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ για καλύτερες μέρες για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σήμερα η παρουσίας σας είναι συγκλονιστική. Είναι καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε.

Δείτε επίσης: Καισαριανή: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 17χρονο «γιατί τους ακούμπησε» όπως περνούσαν στον δρόμο