Το σώμα εθελοντών διασωστών και πυροσβεστών στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Ν. Ανδρουλάκης: Να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

«Είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να επενδύσουμε στην πρόληψη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στις εγκαταστάσεις του σώματος εθελοντών-διασωστών και πυροσβεστών στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αφού συνεχάρη τους εθελοντές, που, όπως είπε, «βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή», σημείωσε ότι «είναι ανάγκη η χώρα μας να επενδύσει στοχευμένα στην πρόληψη, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα επιδεινώνονται».

propoli

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «ως ευρωβουλευτής αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, που δίνει τη δυνατότητα στη σημερινή και την εκάστοτε κυβέρνηση να πατάει ένα κουμπί σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και να έρχονται για να μας συνδράμουν εκατοντάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό». «Αυτά δεν φτάνουν, απαιτούνται επιπλέον πρωτοβουλίες, που κατά την άποψη του ΠΑΣΟΚ είναι η επένδυση στην πρόληψη», επεσήμανε. «Σήμερα», συνέχισε, «επενδύουμε στην πρόληψη το 15% του συνολικού προϋπολογισμού».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική», συμπληρώνοντας πως «συχνά αγνοούνται τα “καμπανάκια” της φύσης, όπως έγινε στην περίπτωση του οικοσυστήματος της Δαδιάς, δεδομένου ότι ο νομός Έβρου την τελευταία πενταετία παρουσίαζε την υψηλότερη μεταβολή προς την ξηρασία πανελλαδικά».

Απευθυνόμενος προς τους εθελοντές, υπογράμμισε ότι «καταλαβαίνω ότι το θεσμικό πλαίσιο σας αδικεί», για να συμπληρώσει πως «η συνεργασία Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας είναι απαραίτητη».

Στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Αχαΐα, ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ενώ στις 19:30 θα παραστεί σε εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε», με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Δείτε επίσης: Α. Μ. Ασημακοπούλου: Τι είπε για το επεισόδιο με την Ολλανδή ευρωβουλευτή

Loading