Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε συγκέντρωση στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Σχετικά με την ταυτότητα του ΚΙΝΑΛ: «Να είμαστε πολιτικά αυτόνομοι όχι γιατί κάποιοι μας λένε “μα δεν είστε πολύ αντι-ΣΥΡΙΖΑ, ή δεν είστε πολύ αντι-ΝΔ”. Είμαστε πολύ ΠΑΣΟΚ και θα το αποδείξουμε και 5 και 12 Δεκεμβρίου και θα το αποδείξουμε πάνω απ’όλα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

propoli

«Δύναμη του Μητσοτάκη είναι ο φόβος ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, να μη ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σπάσουμε το φόβο και να πούμε όποιος δε θέλει τον Μητσοτάκη, ας έρθει μαζί μας να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε. Να έχει μια εναλλακτική η χώρα, προοδευτική, ρεαλιστική, πραγματικά ελπιδοφόρα. Αυτή είναι προσωπική μου προσπάθεια, δεν είναι να γίνω αρχηγός ενός μικρού κόμματος. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Δώστε μου τη δύναμη, αυτή είναι η προσπάθειά μου. Δεν είναι αυτή η μάζωξη σήμερα εδώ, μάζωξη ενός μικρού κόμματος», τόνισε στα Γιάννενα.

Όσον αφορά το πλαίσιο της υποψηφιότητας του, το όρισε με τα χαρακτηριστικά μιας «πράσινης σοσιαλδημοκρατίας, με βαθύ οικολογικό πρόσημο, της σοσιαλδημοκρατίας της αειφορίας, που θα κάνει τον άνθρωπο να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και έτσι να προστατεύει και τον ίδιο».

« Λέει η κυβέρνηση το ενεργειακό μας δίκτυο δεν είναι προηγμένο, είναι χαμηλής διασυνδεσιμότητας και δε μπορούμε να συνδέσουμε εκατοντάδες χιλιάδες φωτοβολταϊκά στις στέγες και εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες που μπορούν να κάνουν το εισόδημα του αγρότη, ή την παραγωγή του κτηνοτρόφου περισσότερο ανταγωνιστική. Γιατί κ. Μητσοτάκη δεν παίρνουμε 1.5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να κάνουμε ένα σύγχρονο ενεργειακό δίκτυο, όπως κάνουν και άλλα κράτη;» τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Δείτε επίσης: Γ. Παπανδρέου: Να ανεβάσουμε τον πράσινο ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading