Ν. Χαρδαλιάς: Θα εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες της Αττικής

«Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο Αττικής», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ , ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του για οριστική επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών εντός της προσεχούς τριετίας με την εφαρμογή δοκιμασμένων καλών πρακτικών στη βάση της ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, ο κ. Χαρδαλιάς παρατήρησε ότι “οι ρυθμοί της είναι πιο γρήγοροι από το δικό μας βηματισμό και πρέπει να τρέξουμε” και πρόσθεσε: Έχουμε τον ν. 4662/21 που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες ή τους Δήμους ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, να κηρύξουν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να γίνουν όσα χρειάζονται, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε τα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς μεμψιμοιρίες” .

propoli

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αττική Μπροστά” είναι ” να πάμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Με την εμπειρία στη διαχείριση εξαιρετικά δύσκολων κρίσεων, ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες της Αττικής. Τι πρέπει να καθαρίσουμε, τι αντιπυρικές ζώνες να ανοίξουμε, τι χρηματοδοτικά εργαλεία να διεκδικήσουμε, αλλά και τι νομικά εργαλεία να εξασφαλίσουμε. Σε μία διαχείριση κρίσης ο καθένας πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Χρειάζεται ένας να έχει τη συνολική ευθύνη το τι πρέπει να γίνει».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε ότι βασική προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και επανέλαβε ότι δέσμευσή του είναι ότι μέσα σε τρία χρόνια θα δοθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών. «Ο κόσμος», ανέφερε, «βαρέθηκε να ακούει αναλύσεις, θέλει αποτελέσματα. Προτεραιότητά μας θα είναι το ζήτημα των σκουπιδιών και των μεγάλων έργων που θα αναβαθμίσουν την Αττική και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας“.

“Έχω δεσμευτεί”, υπενθύμισε “ότι το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών θα έχει λυθεί μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας. Θα υπάρξει ένα συνολικό και συνεκτικό σχέδιο, με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης.

Υπάρχουν ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρακτικές τις οποίες κακώς δεν τις έχουμε εξηγήσει στον κόσμο. Πρέπει να δώσουμε βάση στην ανακύκλωση, στην κυκλική οικονομία, να βοηθήσουμε τους Δήμους να συμμετέχουν ως σημαντικό γρανάζι στην προσπάθεια αυτή. Πάντα με όρους συνεργασίας και συνεννόησης και πάνω από όλα, συζητώντας με τις τοπικές κοινωνίες και συμφωνώντας για το τι πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένους πολίτες στην Λάρισα απομακρύνουν τρακτέρ

Loading