Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα εξετάζει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της αεροπειρατείας στη Ryanair

Συνέντευξη στο Euronews παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας – Αποκάλυψε ότι η Ελλάδα «εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων» της αναγκαστικής προσγείωσης πτήσης της Ryanair στο Μινσκ, καθώς αυτή απογειώθηκε από την Αθήνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί «να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, σχολιάζοντας τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

propoli

Όπως επεσήμανε οι κυρώσεις δεν «είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας».

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», τόνισε ο κ. Δένδιας. «Η Ελλάδα – καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους – εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων», αποκάλυψε.

Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Δένδιας σημείωσε «ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση – λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της – οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε επίσης: Οι Βρυξέλλες ενέκριναν και το ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης – Στη Ρώμη αύριο η Φον ντερ Λάιεν

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading