Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα συμβάλλει οικονομικά για το Σουδάν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τους δωρητές για το Σουδάν, όπου ο υπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα θα συμβάλλει οικονομικά για το Σουδάν.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός δήλωσε πως «Η σημερινή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τo Σουδάν αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Γερμανίας, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παροχή της απαραίτητης βοήθειας προς τη χώρα».

Πρόσθεσε ο κ. Δένδιας πως «μετά την ειρηνική εναλλαγή της εξουσίας πριν από ένα χρόνο και τη συμφωνία για την δημιουργία μεταβατικής Κυβέρνησης, το Σουδάν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις».

Ωστόσο, υποσχέθηκε πως η Ελλάδα θα συμβάλλει οικονομικά «η Ελλάδα εξέφρασε την ετοιμότητά της να συμβάλει και εκείνη οικονομικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, ώστε το Σουδάν να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας, το σεβασμό του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προώθηση των απαραίτητων οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων».

Δείτε ακόμη:

ΝΔ: Στηρίζουμε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Παλαιστίνης – Ισραήλ

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com