Ν. Δένδιας: «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει αυτό που λέει ο κ. Κατρούγκαλος»

«Έχει συνεπή θέση ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, αλλά είναι συνεπής».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

propoli

Σε σχόλιο των δημοσιογράφων ότι η υπόθεση Κατρούγκαλου βοήθησε το κυβερνών κόμμα, ο κ. Δένδια απάντησε «θα δούμε αν βοήθησε» και πρόσθεσε: «Ας θυμηθεί η μεσαία τάξη τι τράβηξε την εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει συνεπή θέση ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, αλλά είναι συνεπής».

Και συνέχισε: «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει αυτό που λέει ο κ. Κατρούγκαλος, αν το αποκηρύσσει τώρα είναι άλλο θέμα».

Για την επίθεση που δέχθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος επειδή τάχθηκε υπέρ της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι ο κ. Σαββόπουλος είναι ένας καλλιτέχνης και μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Πρόσθεσε ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς και δυνάμει ποιητές της γενιάς του, είναι ένα τεράστιο ταλέντο.

«Είναι δυνατόν να κρίνω κάποιον επειδή εκφράζει μια πολιτική θέση; Αλίμονο!» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με την επικράτηση του Ερντογάν στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως σε συνομιλητές του επισήμαινε προεκλογικά να μην προσέχουν τις δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν ήττα του Ερντογάν.

Επίσης, σχολίασε ότι εφιστούσε την προσοχή σε όσους οραματίζονταν την επιτομή της δημοκρατικότητας στην τουρκική αντιπολίτευση: Θυμηθείτε ότι η εισβολή στην Κύπρο έγινε επί Ετσεβίτ που προερχόταν από το ρεπουμπλικανικό κόμμα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Για το εάν άνοιξε ένα παράθυρο διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Δένδιας είπε: «Ο κ. Ερντογάν έχει διάφορα πρόσωπα κατά την μακρά προεδρική του θητεία. Εξαρτάται αν θα επιλεξει ο ίδιος ως υστεροφημία του την περιόδο της ελληνοτουρκικής θερμοτητας ή της οξύτητας. Θα το ευχόμουν, αλλά δεν μπορεί να είμαι σίγουρος ποτέ, η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη. Υπάρχει παράθυρο που πρέπει να γίνει πόρτα συνάντησης και συζήτησης για τη μία και μοναδική διαφορά μας».

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα, ότι ο Ερντογάν δεν έχει κάτι να χάσει πια. «Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια ευκαιρία. Και από τη δική μας πλευρά θα υπάρχει ένας πρωθυπουργός που θέλει διάλογο. Και ίσως και μια αντιπολίτευση που δεν μπορεί να πιστεύει ότι μπορούμε να είμαστε πάντα στα χαρακώματα» είπε ο κ. Δένδιας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Άναψε η «Φλόγα της Μνήμης» για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading