Ν. Δένδιας: Παρέδωσε 150.000 εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Γκάνα

Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην αφρικανική χώρα όπου παρέδωσε 150.000 εμβόλια κατά της πανδημίας

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπουργός επισκέπτεται την χώρα της Αφρικής «Αυτό που βλέπω είναι μια νεαρή αφρικανική χώρα που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και είναι καθ’ οδόν προς ένα πολύ λαμπρό μέλλον», πρόσθεσε.

«Θα θέλαμε να συνεργαστούμε, θα θέλαμε να πάμε την κοινή μας φιλία σε ένα νέο επίπεδο, να την προωθήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρέδωσε 150.000 εμβόλια κατά της πανδημίας ως έκφραση της αλληλεγγύης της χώρας μας στη Γκάνα και τον λαό της.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως οι δύο χώρες είναι ναυτικοί λαοί και «έτσι, αυτός ο κοινός παρονομαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ λαμπρό μέλλον για εμάς και μπορούμε να εργαστούμε με όλους τους τρόπους μαζί, στον τομέα της ενέργειας, μέσω του ελληνικού θαλάσσιου στόλου, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, μπορούμε πραγματικά να συνεργαστούμε για το πώς να φέρουμε στην Γκάνα την τεχνογνωσία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας και επίσης του τουρισμού, στον οποίο έχουμε μια από τις καλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο».

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Υπάρχουν πολλές συνέργειες που μπορούν να οικοδομηθούν. Αλλά αυτό χρειάζεται ανθρώπινη επαφή και, επίσης, χρειάζεται οικονομική επαφή. Πρέπει να βάλουμε σάρκα στα οστά της πολύ καλής και φιλικής μας σχέσης».

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές, αλλά χρειάζεται θετική δουλειά. Έχετε έναν νέο, πολύ δυναμικό πληθυσμό. Αυτό είναι το καλύτερο κεφάλαιο για το μέλλον».