Ν. Δένδιας: Θα επισκεφτεί τη Βόρεια Μακεδονία αύριο

Ο υπουργός Εξωτερικός Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι στα Σκόπια.

Mετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον Μπουγιάρ Οσμάνι και των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 19:30 ώρα Ελλάδος.

propoli

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος, θα παραστεί σε δείπνο εργασίας μαζί με τον ομόλογό του και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπογιάν Μάριτσιτς.

Κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια, οι συνομιλίες αναμένεται να εστιαστούν στην πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την κατάσταση στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επισκέψεις στα Σκόπια τον Νοέμβριο του 2019 και τον Αύγουστο του 2021, ενώ ο ομόλογός του Μπουγιάρ Οσμάνι επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading