Ν. Γιατρομανωλάκης: Με την «κάρτα ελευθερίας» θα ξαναχτίσουμε την σχέση μας με τον πολιτισμό «που τόσο βίαια διακόπηκε»

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκης, μίλησε στην κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και ανέφερε πως η «κάρτα ελευθερίας» θα βοηθήσει «να ξαναχτίσουμε της σχέση που τόσο βίαια διακόπηκε» με τον πολιτισμό από την πανδημία.

«Η πανδημία, όπως ξέρουμε όλοι, απείλησε σε ολόκληρο τον κόσμο τον κλάδο του πολιτισμού αλλά και την απευθείας σχέση και επαφή του κοινού με τις τέχνες», ανέφερε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Ν. Γιατρομανωλάκης, στην κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την «κάρτα ελευθερίας».

propoli

«Σταδιακά, με ένα πάρα πολύ σύστηματικό τρόπο και σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, ο πολιτισμός στην Ελλάδα άνοιξε και μάλιστα από 1η Ιουλίου πάμε πρώτη φορά στους κλειστούς χώρους, τους κινηματογράφους», σημείωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, «η “κάρτα ελευθερίας” έρχεται σε μια στιγμή που μπορούμε να πούμε ότι πάμε με ασφάλεια σε χώρους συνάθροισης, όχι μόνο σε χώρους που είναι κρατικοί, αλλά και σε χώρους οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ιδιωτικό τομέα: Σε κινηματογράφους, σε θεάτρα». «Να ξαναχτίσουμε τη σχέση που τόσο βίαια διακόπηκε», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Αισιοδοξία Στουρνάρα για την ελληνική οικονομία λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης – Σημαντικό να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading