O Nάσος Ηλιόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» είπε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε περίπου 400.000 εκκρεμείς συντάξεις. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, παρέδωσε 107.000 εκκρεμείς συντάξεις. Σήμερα ξεπερνάνε και πάλι τις 350.000», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο «για διαχειριστική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Αυτό σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι δυόμιση χρόνια τώρα, έχει αφήσει τον ΕΦΚΑ να καταρρεύσει», πρόσθεσε και εξήγησε: «πέρα από το ότι συνταξιοδοτήθηκαν εργαζόμενοι που δεν αντικαταστάθηκαν, ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα για 5.500 νέους επιστήμονες, από τους οποίους 700 περίπου εργάζονταν στον ΕΦΚΑ για να βγάζουν συντάξεις». «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να ανανεώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν το έκανε όμως και απέλυσε αυτά τα 700 άτομα», επισήμανε.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΕΦΚΑ, σημείωσε: «Ακολουθώντας την κλασική νεοφιλελεύθερη συνταγή, η ΝΔ βρίσκεται τώρα στο στάδιο της λεηλασίας και της ιδιωτικοποίησης». «Παρακάμπτουν κάθε διαδικασία αξιοκρατίας και ΑΣΕΠ, διορίζουν όποιον θέλουν, όπου θέλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «βάζουν 256 γενικούς διευθυντές και διευθυντές, με μισθούς που μπορούν να ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ!». «Προφανώς το ζήτημα δεν είναι μόνο ο μισθός, αλλά είναι και αυτό, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει χρήματα για να πάρει μέτρα στήριξης της κοινωνίας», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Στόχος των ανθρώπων που θα προσληφθούν εκεί, είναι και να ιδιωτικοποιήσουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ -περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ- και να προχωρήσουν συνολικότερα την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».
«Αυτό το μοντέλο το πληρώσαμε στη ΔΕΗ», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «πήρανε 7 γενικούς διευθυντές και τους έκαναν 15, 27 διευθυντές τους έκαναν 105, 60 βοηθούς διευθυντές τους έκαναν 250, ενώ στο διευθύνοντα σύμβουλο έδωσαν μισθό 360.000 ευρώ το χρόνο και έβαλαν τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν bonus στον εαυτό τους». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση που λειτουργεί σαν σμήνος από ακρίδες και λεηλατεί χωρίς αύριο το δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Τόνισε, ακόμα, ότι «η αριστερή απάντηση στη λεηλασία του κράτους είναι να σπάσεις τα κέντρα εξουσίας, να φτιάξεις μηχανισμούς που δουλεύουν και λογοδοτούν στους πολίτες, να υπάρχει δημοκρατία και κανόνες. Όταν εμείς διοικήσαμε, σεβαστήκαμε τους ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης, την ίδια στιγμή που δεν σεβαστήκαμε εστίες κακοδιαχείρισης. Πήραμε μία δημόσια διοίκηση που λειτουργούσε με τον κανόνα “5 αποχωρήσεις-1 πρόσληψη” και παραδώσαμε μία διοίκηση με τον κανόνα “1 αποχώρηση-1 πρόσληψη”», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «ενισχύσαμε κοινωνικούς τομείς όπως τα νοσοκομεία, ενώ βάλαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λειτουργήσουν». Υπενθύμισε δε το πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ που πλήρωσε -επί ΣΥΡΙΖΑ- η Τράπεζα Πειραιώς για απλήρωτες υπερωρίες.
Κληθείς να σχολιάσει τα νέα στοιχεία που κατατάσσουν την Ελλάδα και πάλι πρώτη στην Ευρώπη, στη χονδρική τιμή του ρεύματος, ανέφερε: «θυμόμαστε όλοι τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Σκρέκα, να δηλώνει στα τέλη Σεπτέμβρη ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα θα είναι 2 με 3 ευρώ». «Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πέφτει έξω στις προβλέψεις της με τόσο ακραίο τρόπο», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ υποτίμησε την ακρίβεια, με τον ίδιο τρόπο που υποτίμησε και την πανδημία». «Η ρίζα του προβλήματος είναι ότι έχουμε μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία. Εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, τα δίκτυα του φυσικού αερίου και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής», υπογράμμισε.
Επαναλαμβάνοντας, τέλος, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τόνισε: «Εδώ και τώρα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, γεγονός που θα ενισχύσει τους εργαζόμενους αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γιατί θα τονώσει την κατανάλωση. Χρειάζεται η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στα ελάχιστα όρια που επιτρέπει η ΕΕ -ήδη 18 χώρες της ΕΕ το έχουν κάνει.Είναι ανάγκη, επίσης, να γίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα».
Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: Αύξηση των Αυστραλών τουριστών το 2022
- Η Τζούντι Ντεντς μιλά για την απώλεια της όρασής της
- Μήνυση 500 εκατ. από τον Κρις Μπράουν κατά της Warner Bros: Ισχυρίζεται ότι τον παρουσιάζουν ως κακοποιητή
- Σημαντική αύξηση χορηγιών ζητούν τα παγκόσμια ταμεία υγείας μετά την απόφαση του Τραμπ για τον ΠΟΥ
- Γαλλία: Αντιδράσεις στη νέα πρόταση φορολόγησης των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μπαϊρού
- Τα κρίσιμα μέτωπα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην εποχή Τραμπ