Σήμερα το απόγευμα θα γίνει γνωστό το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των έντεκα παραιτηθέντων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ονομάζεται «Αριστερά Μπροστά».
Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ονομασία του νέου εγχειρήματος, καθώς οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τα επίσημα… αποκαλυπτήρια το απόγευμα της Δευτέρας (4.12.2023) με τον Νάσο Ηλιόπουλο να αναφέρει μιλώντας στην τηλεόραση του Open ότι δεν θα ονομαστεί «Αριστερά Μπροστά» και σημείωσε: «Θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα που θα δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα».
Ο ίδιος σημείωσε μιλώντας για την ομάδα των 11, πως «σήμερα συγκροτείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα και επίσημα συγκροτείται όταν θα κατατεθεί και το χαρτί στην Ολομέλεια. Την Τετάρτη θα μπούμε στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο», και προσέθεσε ότι στόχος είναι να «υπάρχει μαχητική» αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Σε ερώτηση γιατί δεν παρέδωσαν την έδρα τους, ο κ. Ηλιόπουλος είπε: «Είμαστε άνθρωποι που εκλεγήκαμε από μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, το μέσα σε 3 μήνες να την αλλάζαμε αυτό θα ήταν πραγματικά μια παρέκκλιση από τα ζητήματα ηθικής».
Η συνάντηση με τον Τσίπρα και ο Πέτρος Κόκκαλης
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη λέγοντας πως: «Θα ήταν ένα πολύ καλό ενδεχόμενο να μπορέσουμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές. Υπάρχει επικοινωνία. Ο κ. Παπαδημούλης έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει αυτή την προσπάθεια και το έχει πει πως δεν θα ξανακατέβει στην ευρωβουλή. Είναι η τελευταία του θητεία. Με τον κ. Κούλογλου δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία».
Για τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν θα μεταφέρει τι συζητήθηκε σε ένα ιδιωτικό τετ α τετ. «Ό,τι και να γίνει, για μένα είναι ο άνθρωπος που συνάντησα πρώτα σαν γραμματέας στη νεολαία το 2001, είναι ο άνθρωπος που έκανε την Αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Θεωρώ κατανοητή την επιλογή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην έχει μιλήσει δημόσια μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα, είμαστε σε ένα διαφορετικό πολιτικό χώρο. Απέναντί μας είναι ο κ. Μητσοτάκης».
Στη συνέχεια, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαφωνίες: «Με τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες και υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα και μια συντηρητική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα πολιτικό κενό. Σε οποιαδήποτε άλλη συγκυρία, άνθρωπος είχε κάνει την δήλωση που έκανε ο υπουργός για τους δικηγόρους και τους κούριερ, θα είχε φύγει σε 5 λεπτά. Έμεινε στη θέση του ο κ. Τσακλόγλου ακριβώς γιατί υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μόνος του. Το γεγονός πως σήμερα συζητάμε για μια χώρα όπου άνθρωπος 82 ετών ανάπηρος πετιέται στο δρόμο, είναι στοιχεία κοινωνικής χρεοκοπίας. Το σημερινό κόμμα του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη γιατί σε κεντρικά ζητήματα σε 4-5 μέρες μπορεί να έχει διαφορετικές τοποθετήσεις και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Και σε άλλα ζητήματα, έχει κάνει μια συντηρητική μετατόπιση και ένα τρίτο θέμα είναι πως όταν θέλεις να υπάρχει μια συνύπαρξη, πρέπει να υπάρχει στοιχειωδώς μια σχέση εμπιστοσύνης. Αν η διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως υπονόμευση, πέμπτη φάλαγγα κτλ. Αντικειμενικά εκεί δεν μπορεί να υπάρχει συνύπαρξη».
Σοκαριστική η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ίδιος μίλησε για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως: «Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε να μην πάει. Είναι αστείο και μόνο που το συζητάμε. Δείχνει πανικό να το επικαλείται κάποιος. Το ποιες είναι οι κεντρικές θέσεις κρίνεται στις κεντρικές τοποθετήσεις του νέου προέδρου».
«Η Κεντρική Επιτροπή ήταν μια σοκαριστική στιγμή γιατί είδες έναν άνθρωπο που δεν συμπεριφέρεται σαν πολιτικός αρχηγός αλλά σαν CEO σε μια εταιρεία υπό εκκαθάριση, που έχει έρθει να κάνει απολύσεις. Και αυτό δεν είναι πολιτική διαδικασία. Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν είχε μιλήσει για οποιαδήποτε διαφωνία με τη φράση “πέμπτη φάλαγγα”. Εκεί ξεπερνιόνται τα όρια της συνύπαρξης. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι σε έναν πολιτικό χώρο και να είμαι η μειοψηφία, έχω πρόβλημα όμως όταν δεν μπορώ να παλέψω για τη γνώμη μου», υπογράμμισε.
Δείτε επίσης: Ηλεία: Μαθητές λαμβάνουν τρομακτικά μηνύματα – «Σας βλέπω και θα σας σκοτώσω»