Ν. Καραγιαννακίδης: «Αν αποδειχθεί ότι οι κατηγορούμενοι είχαν επαφή με την 12χρονη, πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους» (audio)

Πώς σχολίασε ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες γύρω από την υπόθεση της 12χρονης

Ο δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Καραγιαννακίδης φιλοξενήθηκε στο Radio North 98,0 και στην εκπομπή του Σταύρου Οραήλογλου και αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό και αναφέρθηκε στις αναρτήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο Twitter.

propoli

Αναλυτικά μεταξύ άλλων είπε:

«Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής για την υπόθεση είναι ότι ο 53χρονος είναι αναμειγμένος στον βιασμό της 12χρονης, ενώ έχει κάνει και κάποιες άλλες πράξεις οι οποίες είναι ποινικά κολάσιμες οι οποίες συνιστούν κακουργήματα. Είναι ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου το ότι ένας οικογενειάρχης ασχολείται με τέτοια πράγματα.

Στα δικαστήρια έχουμε δει αρκετές φορές περιπτώσεις με αποπλάνηση ανηλίκου αλλά ποτέ δεν είδαμε τέτοια σχέση εξάρτησης ανηλίκου ο οποίος εναποθέτει όλη του την ασφάλεια σε έναν καλοκάγαθο γείτονα ο οποίος φαίνεται να είναι οικογενειάρχης, να πηγαίνει στην εκκλησία, ενώ δηλώνει και παραδοσιακός».

«Ο βιασμός δεν είναι ιδεολογικό έγκλημα»

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιαννακίδης μίλησε και για την πολιτική διάσταση που έχει πάρει το θέμα λέγοντας:

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση βλέπουμε και μια πολιτική σπέκουλα κάτι το οποίο είναι ντροπή. Ανεξάρτητα από το τι κόμμα υποστηρίζει κάποιος, μιλάμε για κάτι το οποίο δεν έχει ιδεολογική πεποίθηση. Τα ιδεολογικά εγκλήματα που γίνονται ανήκουν σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο ο οποίος είναι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Δε νομίζω ο βιασμός να είναι ιδεολογικό έγκλημα. Βλέπω στο Twitter έναν οχετό χυδαιότητας από την αριστερά να ταυτίζει με αυτό το κτήνος όποιον ανήκει στην άλλη παράταξη και όχι στη δική τους».

Έπειτα ο δικηγόρος κλήθηκε να απαντήσει και στο αν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των κατηγορούμενων λέγοντας:

«Για όσους υπάρχει η βεβαιότητα ότι όντως είχαν επαφή είτε κάποια άλλη σεξουαλική πράξη όπως θώπευση, τότε υπό αυτά τα πλαίσια πληρούν τις προϋποθέσεις για να βγει εισαγγελική διάταξη να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Αν κάποιος το σκεφτόταν αλλά δεν το έκανε, τότε δε μπορεί να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να ζητήσει να βγουν τα στοιχεία τους».

Δείτε επίσης: Νίκος Καραγιαννακίδης: Με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» κλείνουν το δρόμο του Αγροτικού Αστέρα προς τη Super League 2

Loading