Ν. Καραγιαννακίδης: Είμαστε με το Διεθνές Δίκαιο απέναντι σε αναθεωρητές και επίδοξους μιμητές

Σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είναι αλήθεια, πως πολλές φορές στο παρελθόν η γενναία και ξεκάθαρη στάση της Πατρίδας μας δεν εκτιμήθηκε στο βαθμό που έπρεπε από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Πλην όμως, διατηρούμε ακέραιο το ηθικό μας πλεονέκτημα και παράλληλα αποδεικνύουμε εμπράκτως πως τιμούμε κατά γράμμα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στις διεθνείς συμμαχίες, ώστε αν απαιτηθεί, να μπορούμε και εμείς να ζητήσουμε τη συνδρομή των συμμάχων μας.

Δε ζούμε σε γυάλα, ξέρουμε πολύ καλά πως στο τέλος του δρόμου, αν η τουρκική πλευρά τραβήξει το σχοινί και επιχειρήσει να κάνει πράξη τα όσα διακηρύττει μιμούμενη τον αναθεωρητισμό του Προέδρου Πούτιν, εμείς θα προστατέψουμε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Για αυτό ακριβώς το λόγο επενδύουμε στην εθνική Άμυνα, υλοποιούμε ένα τιτάνιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενισχύουμε ουσιαστικά Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό με υπερσύγχρονες φρεγάτες, πολεμικά αεροπλάνα τελευταίας τεχνολογίας, νέες τορπίλες, σύγχρονα οπλικά συστήματα, καθώς είναι αλήθεια, πως την τελευταία δεκαετία λόγω και της μέγγενης των Μνημονίων προέκυψαν προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει τον πόλεμο. Πλην όμως, είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο, πως όπως έλεγε ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, «η ισχυρή αποτροπή από αξιόπιστες και αποτελεσματικές ΕΔ, κατάλληλα εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες είναι, δυστυχώς, η μόνη λύση». Παραμένουμε λοιπόν συντεταγμένοι στο πλευρό του Διεθνούς Δικαίου, στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν στον 21ο αιώνα να αλλάξουν τα σύνορα επιβάλλοντας το δίκαιο του ισχυρού. Τα μάτια μας είναι στην Ουκρανία. Η προσοχή μας διαρκώς στην Τουρκία. Γιατί φοβάμαι, πως μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τα Βαλκάνια θα αποτελέσουν εκ νέου πεδίο αντιπαράθεσης…»

Δείτε επίσης: Εισβολή στην Ουκρανία: Τιμές – σοκ καταγράφει κάθε μέρα το πετρέλαιο