Ν. Καραγιαννακίδης: Είναι καιρός η ΔΕΗ να γυρίσει σελίδα

Σχολιάζοντας τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναζητώντας εναγωνίως αντιπολιτευτικό πεδίο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα κήρυξαν τον υπέρ πάντων αγώνα, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για δήθεν ¨ξεπούλημα των ασημικών¨, για ¨εγκληματική απόφαση¨, για ¨παραχώρηση των πάντων¨ και ¨ληστρικές πολιτικές¨. Αυτό που ξεχνούν οι σύντροφοι να πουν, είναι πως οι ίδιοι τους, όταν συνομιλούσαν με την Τρόικα που τη βάφτισαν ¨Θεσμούς¨, είχαν συμφωνήσει στην πώληση του 17% της επιχείρησης, πλην όμως, τα έσοδα θα πήγαιναν στο βαρέλι χωρίς πάτο του δημόσιου χρέους.

Η Νέα Δημοκρατία ως παράταξη της ευθύνης και της λογικής άλλαξε τη συμφωνία και τα έσοδα από την πώληση του ποσοστού αυτού θα κατευθυνθούν μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην ανάπτυξη της επιχείρησης και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του δικτύου, ώστε να ανακτήσει τη θέση της ως κορυφαίος ενεργειακός πυλώνας της χώρας. Την ίδια ώρα, το Δημόσιο διατηρεί το στρατηγικό έλεγχο της επιχείρησης.

Ο σύντροφοι στην Κουμουνδούρου αντί να πετούν μικροπολιτικές κορώνες για ¨προσχεδιασμένα εγκλήματα¨ ας θυμηθούν σε τι κατάσταση διάλυσης και de facto χρεοκοπίας παρέδωσαν τη ΔΕΗ το 2019, όμηρος και αυτή των ιδεολογικών και κρατικοδίαιτων εμμονών τους αλλά και ως προνομιακός χώρος τακτοποίησης ημέτερων…

Αυτή η νόθα κατάσταση έπρεπε να αλλάξει. Το πάρτι στις πλάτες του ελληνικού λαού τελειώνει. Η ΔΕΗ του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργατοπατέρες να ανεβοκατεβάζουν τους διακόπτες ανάλογα με τα θέλω τους ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δικαιούνται άριστες υπηρεσίες, φθηνά τιμολόγια, επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δικαιούνται μια νέα, βιώσιμη, ανταγωνιστική, σύγχρονη και φιλική προς τον πολίτη ΔΕΗ. Τελειώνουμε με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, ας το καταλάβουν στο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα ΑΛΛΑΖΕΙ».