Ν. Καραγιαννακίδης για δημοσκόπηση ALCO: Απαιτούνται άμεσα και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO σύμφωνα με την οποία ένα μόλις 6% των ερωτηθέντων δηλώνει πως μπορεί να καλύψει εύκολα τις πάγιες υποχρεώσεις του (λογαριασμούς ρεύματος, αερίου, πετρελαίου) ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοσκόπηση καταγράφει εν πολλοίς τη σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, εξουθενωμένα από δέκα χρόνια Μνημονίων και δύο χρόνια πανδημίας, αδυνατεί να διαχειριστεί το παλιρροϊκό κύμα της ενεργειακής κρίσης που φούντωσε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Κυβέρνηση έχει ρίξει μέχρι σήμερα στη μάχη κατά της λερναίας ύδρας της ακρίβειας πάνω από 3,7 δις, χτες Τρίτη ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως έρχεται σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου και κατ’ ουσία προανήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ώστε να περιοριστεί η αιμορραγία των νοικοκυριών.
Ο ίδιος, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την πολιτική γενναιότητα να καταστήσει σαφές πως μόνο οι εθνικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να λύσουν αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα. Απαιτείται άμεσα, τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλάβει πως ο κόσμος αλλάζει, πως έχουμε τεκτονικές αλλαγές, νέες συνθήκες, που απαιτούν την αφύπνιση της, να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών αφουγκραζόμενη τα πραγματικά τους προβλήματα και όχι με τους ρυθμούς που (υπό)λειτουργεί σήμερα, ως ένας ατελής, ανεπαρκής, φοβικός γραφειοκρατικός μηχανισμός. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε να αποδείξει πως ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός.
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής η Ε.Ε. απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων, παραπέμπονται αποφάσεις στις γραφειοκρατικές καλένδες των Βρυξελλών, την ώρα που η Ιστορία τρέχει. Η ανάγκη πρέπει να γεννήσει μια νέα Ευρώπη. Μια Ευρώπη που θα ξυπνήσει από το λήθαργο, που θα ακούει τους πολίτες της.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, ας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αδιαφορίας και ένα ισχυρότατο νέο κύμα λαϊκισμού και ευρωσκεπτισμού…»

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 8,9 μονάδες για τη ΝΔ – Η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά