Φωτογραφία αρχείου

Ν. Καραγιαννακίδης για ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ στη Βουλή, ο δικηγόρος πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα διαδραματίστηκαν την Πέμπτη στη Βουλή με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να φορά το πολιτικό αριστερό αμπέχονο και να παριστάνει τον επαναστάτη είναι μία ακόμη έκφραση της απίστευτης υποκρισίας και του φαρισαϊσμού ενός κόμματος που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε στον ελληνικό λαό την πραγματικότητα, το πώς δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, επένδυε στην αντιαμερικανική υστερία, πρωταγωνιστώντας σε πορείες, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά της ¨αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής¨ και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού, από το 2015 και μετά, στήριζε και προωθούσε την συνεργασία των δύο χωρών, αλλάζοντας τα αμπέχονα με σακάκια (αλλά χωρίς γραβάτες).

Και τώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητά εκ νέου την επαφή με το σκληρό του πυρήνα προς άγρα ψήφων, τώρα που θυμήθηκαν τα παλιά συνθήματα, επανέφερε στο προσκήνιο τον αντιαμερικανισμό του, απαιτώντας από τον Πρωθυπουργό να βάλει βέτο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τα F 16 που θέλει να αγοράσει η Τουρκία. Βέτο, όπως αυτό που δεν τόλμησε ποτέ να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας, όταν η Τουρκία ήθελε να προχωρήσει στην αγορά των 100 F35…

Δεν ξέρει κανείς στα αλήθεια αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κόμματος των συνιστωσών που ανατρέπουν βασικές ιδεολογικές τους γραμμές, τις προσαρμόζουν αλά κάρτ, με αποκλειστικό γνώμονα την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών. Εκεί που τελειώνει η υποκρισία, αρχίζει το πολιτικό τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ, η παρακμή, ο εθνομηδενισμός, η χώρα μπάτε σκύλοι αλέστε, χωρίς σύνορα, η πολιτική κάλυψη σε ροπαλοφόρους και μπαχαλάκηδες, το κλείσιμο του ματιού σε φιλοπουτινικούς και αντιεμβολιαστές.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική, είναι πλέον αδύνατο να τους πάρει κανείς στα σοβαρά…».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Τα 1000 εκλογικά τμήματα θα είναι 1000 ταχυδρομεία για να στείλουν οι πολίτες πίσω τον λογαριασμό