Ν. Καραγιαννακίδης για επεισόδια στο ΑΠΘ: Κάποιοι επιδεικνύουν ανεξήγητη ανοχή στους μπαχαλάκηδες

Με αφορμή τα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη χρονιά ομάδες γνωστών – αγνώστων επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου βανδαλίζοντας τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, προκαλώντας καταστροφές, σπάζοντας, καίγοντας και ρημάζοντας. Με δεδομένο πως το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφές και η επέμβαση της Αστυνομίας είναι δυνατή υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου αδυνατούμε να κατανοήσουμε το για ποιο λόγο επιτρέπεται σε αυτές τις αγέλες να καταλύουν το Νόμο και να καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία ανενόχλητοι.

propoli

Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μετρούμε την επομένη της 17ης Νοεμβρίου τις ζημιές, με το λογαριασμό να έρχεται σε εμάς, σε όλους τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες που διερωτώνται πότε θα γίνει το αυτονόητο, πότε θα εφαρμοστούν οι Νόμοι, πότε θα αποτραπεί η διάπραξη εγκλημάτων, πότε θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Καθίσταται πλέον σαφές, πως κάποιοι επιδεικνύουν μια ανεξήγητη ανοχή, ανοχή που τους καθιστά συνυπεύθυνους στη συνείδηση των πολιτών.

Αυτή η κατάσταση της ανομίας και του απόλυτου μπάχαλου δε μπορεί να συνεχιστεί. Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, είναι η ώρα της σύγκρουσης με καθεστηκυίες νοοτροπίες και συμφέροντα που αρέσκονται στο να «χαϊδεύουν» τους μπαχαλάκηδες. Είναι ώρα να συνταχθούμε στο μέτωπο της λογικής, να ακούσουμε τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας, να σταματήσουμε να υποβάλουμε τα σέβη μας σε μια μηδενιστική Αριστερά που αντιλαμβάνεται τα Πανεπιστήμια ως εστίες «στρατολόγησης» νέων στελεχών. Στα Πανεπιστήμια μας πρέπει να τελειώνουμε με τους τραμπούκους που ξυλοκοπούν φοιτητές,  προπηλακίζουν καθηγητές, καταστρέφουν περιουσίες.

Ως εδώ».

Δείτε επίσης: Tα μηνύματα Μητσοτάκη πίσω από τα νέα μέτρα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading