Ν. Καραγιαννακίδης για σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Επίμονοι αρνητές της πραγματικότητας

Σχολιάζοντας το νέο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντί να σκεφτούν στο ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αποφευχθεί με κάθε τρόπο το off στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και πώς θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας δεκάδων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων που κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι, επενδύουν σε τηλεοπτικά σποτ με …σουρεαλιστικά χαρακτηριστικά για να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα.

Δεν θα μπω στο πειρασμό να σχολιάσω το πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού που επέλεξαν για το γύρισμα, αυτοκίνητο που μάλλον δεν είναι προσιτό στη μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας και προφανώς δεν εξυπηρετεί το αφήγημα που θέλουν να προωθήσουν, αυτό του μικρομεσαίου καταναλωτή που δυσκολεύεται να πληρώσει τα καύσιμα. Κρίνονται για την επιλογή τους αυτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ένα πλήθος ειρωνικών σχολίων.

 Στέκομαι στην ουσία, στο γεγονός πως όταν το 2017 η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει ανάλογη αύξηση της τιμής των καυσίμων, ο τότε Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμος Παπαδημητρίου με δελτίο τύπου του, όπως υπενθύμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, έλεγε πως «η απότομη αυτή αύξηση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου αποδίδεται στους θεμελιώδεις κανόνες της αγοράς» και τόνιζε πως «το Υπουργείο Οικονομίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα αισχροκέρδειας με δεδομένη την αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου».

Η επιλεκτική αμνησία του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνεται, ξεχνούν πως κυβέρνησαν τη χώρα, παραμένουν αρνητές της πραγματικότητας. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, όσο και αν τις ξορκίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύουν μια βασική αλήθεια: πως ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται την κυβέρνηση της ΝΔ, εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βλέπει με πράξεις, πως παρά τις δεδομένες προσωρινές δυσχέρειες που προκαλούνται από την πανδημία και την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα αισιοδοξεί, η Ελλάδα προχωρά προς τα εμπρός. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει στην ίδια πεπατημένη, με την ίδια αποτυχημένη αντιπολιτευτική συνταγή, σε λίγο θα τους κάνει off και το ΚΙΝΑΛ…»

Δείτε επίσης: K. Μητσοτάκης: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Τι είπε για ακρίβεια και πανδημία