Ν. Καραγιαννακίδης για στάση ΣΥΡΙΖΑ στην ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσουν ¨παρών¨ στη σύμβαση δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείο στο Φίλυρο, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γνωρίζουμε το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως η απόφαση τους να μην υπερψηφίσουν τη σύμβαση με την οποία εξασφαλίζεται η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου που τόσο έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη και στο σύνολο της η βόρεια Ελλάδα, πραγματικά ξεπερνά κάθε όριο κομματικής ιδεοληπτικής εμμονής. Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στους βουλευτές του κόμματος στην Α’ και στη Β’ Θεσσαλονίκης και να τους ρωτήσω:  δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτού του έργου, δεν θέλουν τη λειτουργία μιας δομής υγείας που θα εξυπηρετήσει τον τόπο μας, δεν θέλουν άριστες υπηρεσίες υγείας για τους συμπολίτες τους;

Στη δε προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται πως  συμφωνούν με  την κατασκευή του νοσοκομείου, αλλά  διαφωνούν με την λειτουργία του ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Ζητούν μάλιστα να λειτουργήσει όπως το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ξεχνώντας, όμως, μια βασική λεπτομέρεια: Το ¨Παπαγεωργίου¨ είναι ΝΠΙΔ…

Ξεχνούν ακόμη, πως στα πέντε χρόνια που κυβέρνησαν, όχι μόνο δεν είπαν περήφανα ΟΧΙ στη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντίθετα προώθησαν πάνω από δέκα έργα με τον τρόπο αυτό. Η πολιτική τους υποκρισία έχει χτυπήσει κόκκινο. Αντιπολιτεύονται για να αντιπολιτεύονται, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα. Η μόνη τους ανησυχία; Να μείνουν στη δεύτερη θέση, τώρα που βλέπουν το ΚΙΝΑΛ να ανεβαίνει…»

Δείτε επίσης: Ο Ξανθός για το «παρών» στη Βουλή για την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη