Ν. Καραγιαννακίδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν γενναίες αποφάσεις

Σχολιάζοντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα νέα δεδομένα που φέρνει η μετάλλαξη Omicron και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ηλιακές ομάδες που είναι περισσότερο ευάλωτες στον κορονοϊό οδήγησαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει μια γενναία και δύσκολη απόφαση, μια απόφαση την οποία πήρε αψηφώντας το πολιτικό ρίσκο, καθώς αυτό που προέχει για την Κυβέρνηση είναι η προστασία της υγείας των πολιτών.

Η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων, λειτουργεί υπονομευτικά και αποδομεί την εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να βγούμε νικητές στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η υγειονομική μάχη που δίνουμε μεταφέρθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της πολιτικής ώστε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη. Στην Κουμουνδούρου επιμένουν να λένε ΟΧΙ σε όλα, χωρίς όμως να μας αποκαλύπτουν τι θα έκαναν οι ίδιοι, ποια μέτρα θα λάμβαναν ώστε να μπει ένα τέλος στην τραγωδία που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, κάνουν λόγο για δήθεν ¨στοχοποίηση¨ των πολιτών άνω των 60 ετών και μιλούν για μέτρα ¨τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης¨, επιμένουν στα τσιτάτα και στα συνθήματα οι άνθρωποι που ανακάλυψαν τον όρο ¨προαιρετική υποχρεωτικότητα¨, οι ίδιοι που ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό των αστυνομικών αλλά κάνουν τα στραβά μάτια στο ίδιο θέμα για τους υγειονομικούς, μη τυχόν και στεναχωρήσουν την εκλογική τους πελατεία. Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τα έχουν καλά με όλους, βγάζουν σποτάκια υπέρ του εμβολιασμού, την ίδια ώρα όμως κλείνουν το μάτι και στους αρνητές.

Ένα είναι βέβαιο: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμαθε τίποτα από την εκλογική ήττα του 2019 και οι πολίτες του το υπενθυμίζουν στις δημοσκοπήσεις. Ευτυχώς, η χώρα αυτή έχει Κυβέρνηση, έχει Πρωθυπουργό, έχει ανακτήσει την επαφή της με τη λογική».   

Δείτε επίσης: Γιατί ο Μητσοτάκης επέβαλε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 60