Ν. Καραγιαννακίδης για υπόθεση Άρη: Αστεία απόφαση που προσβάλει την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος

Σχολιάζοντας την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από το νέο πρωτάθλημα που επιβλήθηκε στην ομάδα του Άρη, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

propoli

«Ως δικηγόρος βλέπω την υπόθεση του Άρη και την τιμωρία των -6 βαθμών κι εξανίσταμαι. Οιοσδήποτε πολίτης αν βρισκόταν στη θέση του Άρη θα είχε αθωωθεί-απαλλαγεί με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να εξεταστεί από το δικαστήριο!

Ένα κρίσιμο ερώτημα είναι το γιατί επιλήφθηκε αθλητικό δικαστήριο όταν το ζήτημα δεν αφορά την αθλητική δικαιοσύνη αλλά ούτε καν τη πολιτική ή ποινική δικαιοσύνη από τη στιγμή που δεν κατονομάζεται κάποιος ως φυσικός αυτουργός για την πλαστογραφία και από την ώρα που κανείς δεν απέκτησε όφελος περιουσιακό ή άλλο (σ.σ. χωρίς περιουσιακό ή άλλο όφελος δεν υφίσταται το αδίκημα της πλαστογραφίας) κι αφ’ ης στιγμής ουδείς υφίσταται βλάβη.

Είμαι της άποψης πως τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες της Super League θα έπρεπε από κοινού να καταδικάσουν μια τέτοια αστεία (επιεικής έκφραση) απόφαση.

Πιστεύω πως μετά και την παρέμβαση του Προέδρου της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη που έκανε λόγο για μια ¨άδικη απόφαση η οποία προκαλεί δυσπιστία ως προς τα κίνητρα της¨, άμεσα, όλοι οι παράγοντες θα καταδικάσουν την «τιμωρία» αυτή και η λογική θα επιστρέψει στη θέση της  με την εξαφάνιση της ποινής.

Κάθε άλλη απόφαση προσβάλει την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος, πριν καν αυτό αρχίσει…»

Loading