Ν. Καραγιαννακίδης: Η εποχή του μπάχαλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τελείωσε

Σχολιάζοντας τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ και την αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών επαναφέρει την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού στο δρόμο της λογικής και της κανονικότητας. Καθιστά δημάρχους και Περιφερειάρχες ικανούς να ασκήσουν διοίκηση ακολουθώντας τον προγραμματικό τους λόγο χωρίς συνδιαλλαγές, μικροκομματικά και μικροπολιτικά ¨παζάρια¨. Η αλλαγή αυτή ήταν απόλυτα επιβεβλημένη και την όριζε η απλή λογική. Αυτό που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές του 2016 ήταν το πολιτικό χάος και η ακυβερνησία. Ας αφήσουν οι συνιστώσες της Κουμουνδούρου τα μαθήματα Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση.

Η απλή αναλογική εργαλειοποιήθηκε ως ένα όργανο ελέγχου της εκάστοτε Αρχής και επιχειρήθηκε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Δηλαδή, την ποδηγεσία της πλειοψηφίας, ορίζοντας κατ’ ουσία τοποτηρητές δίπλα στους δημάρχους και Περιφερειάρχες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν υποστηρίζονταν από το ΣΥΡΙΖΑ. Η εποχή του μπάχαλου   και της ιδιότυπης αυτής κηδεμονίας της ΤΑ πέρασε ανεπιστρεπτί χάρη στην μεταρρυθμιστική παρέμβαση του ΥΠΕΣ.

Αφήνουμε το ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να παλεύει με τη μιζέρια του»

YouTube
YouTube