Ν. Καραγιαννακίδης: «Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σύστημα τηλεδιοίκησης κατά 80%»

«Το έργο θα ολοκληρωνόταν το επόμενο εξάμηνο» ανέφερε ο κ. Καραγιαννακίδης.

Ο δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Καραγιαννακίδης μίλησε στο Flash 99,4 και σχολιάζοντας το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε για τις πολιτικές ευθύνες αναφέροντας και τη σύμβαση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιαννακίδης είπε:

«Αν υπάρχει κανονισμός που υποχρεώνει τη χώρα μας και οποιαδήποτε άλλη χώρα να είχε ως το 2015 υποχρεωτικά σύστημα τηλεματικής, τότε προκύπτει η ευθύνη των κομμάτων και των πολιτικών που κυβέρνησαν. Αν δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός, τότε δεν υπάρχει ούτε παράβαση καθήκοντος ούτε ευθύνη αστική της πολιτείας.

Το αν μπορούσαμε να παράσχουμε αυτό το σύστημα σαν πολιτεία επειδή υπήρχαν τα κονδύλια, αυτό γεννά όντως μια πολιτική ευθύνη, διότι όντως υπήρχαν τα 50 εκατομμύρια ευρώ της Ε.Ε.. Το 2018 η χώρα μας πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο διότι αυτό το έργο αν θυμάστε είχε συμβασιοποιηθεί το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά με προοπτική να ολοκληρωθεί το 2016, ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν το εκτέλεσε και παρέδωσε μια τρίτη σύμβαση το 2019.

Όπως γνωρίζετε, η επόμενη κυβέρνηση που ανέλαβε έχει ολοκληρώσει το σύστημα κατά 80% και θα ολοκληρωνόταν πλήρως το επόμενο εξάμηνο».

Δείτε επίσης: Ν. Καραγιαννακίδης: «Η ποινή που θα ασκηθεί στο σταθμάρχη θα είναι στη βαρύτερη μορφή της»

Loading