Ν. Καραγιαννακίδης: Η σέκτα των κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών βρήκε το δάσκαλό της

Σχολιάζοντας τη νέα μεταρρυθμιστική τομή που υλοποιεί η Κυβέρνηση με την κατάθεση του Νομοσχεδίου για τα εργασιακά, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάθεση του εργασιακού Νομοσχεδίου την Παρασκευή στη Βουλή αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης, εκσυγχρονισμού και θωράκισης των εργασιακών κεκτημένων και των θεσμών στη χώρα.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προωθούν μια μεταρρύθμιση με ειδικό πολιτικό βάρος, συγκρούονται με καθεστηκυίες νοοτροπίες δεκαετιών, με τους επαγγελματίες ακτιβιστές των συνδικάτων, οι οποίοι καταστρατηγώντας κάθε έννοια υγιούς συνδικαλισμού ανέβαζαν και κατέβαζαν τους διακόπτες με ιδιοκτησιακές λογικές, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση των πολιτών. Αυτό το αίσχος, η κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας από μερικούς βολεμένους, που δηλώνουν κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές, τελειώνει.

Η κανονικότητα την οποία φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ενοχλεί, όπως κάθε αλλαγή που είχε καθηλώσει την Ελλάδα στη μιζέρια, στην υπανάπτυξη, στο περιθώριο. Ασφαλώς ενοχλεί κυρίως τις συνιστώσες της κατάντιας, τους πολιτικά γραφικούς της Κουμουνδούρου, οι οποίοι βλέπουν στο Νομοσχέδιο αυτό μια χρυσή ευκαιρία να επιδοθούν στην αγαπημένη τους επαναστατική γυμναστική: Να βγουν στους δρόμους, να λαϊκίσουν μέχρις εσχάτων, να προπαγανδίσουν με δεκάδες fake news τη δική τους στρεβλή πραγματικότητα. Βλέπουν πως χάνουν και τα τελευταία τους προπύργια, καθώς αυτό που πραγματικά τους εξοργίζει είναι οι προβλέψεις του Νομοσχεδίου για τα ηλεκτρονικά μητρώα, την ηλεκτρονική ψηφοφορία και, κυρίως, την κατάργηση της χρηματοδότησης των οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα.

Ακόμη, αιτία πολέμου για το …αντιδεξιό μέτωπο, η πρόνοια του Νομοσχεδίου, πως οι απεργίες που κηρύσσονται παράνομες από το δικαστήριο δεν θα μπορούν να επαναπροκηρύσσονται από δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Με άλλα λόγια, οι πολίτες αυτής της χώρας θα πάψουν να είναι όμηροι μιας μικρής σέκτας που ταλαιπωρεί την κοινωνία και την οικονομία, αποφασίζει κατά το δοκούν πότε ένα πλοίο θα ταξιδέψει  ή πότε ένα λεωφορείο θα μείνει στο μηχανοστάσιο. Το εργασιακό Νομοσχέδιο εξαλείφει παθογένειες ετών.

Και η ΝΔ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά γιατί είναι η μόνη δύναμη ευθύνης στο πολιτικό σκηνικό»

YouTube
YouTube