Ν. Καραγιαννακίδης: Κύριε Τσίπρα, επιστρέφετε στο 3%…

Σχολιάζοντας τη διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη ΔΕΘ επέμενε πως είναι ανεύθυνο να ζητάς εκλογές εν μέσω πανδημίας και άλλαξε γνώμη τρεις μήνες μετά, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εγκαλούν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας αυτοί που εργαλειοποιούν συστηματικά τον κορονοϊό για να εξυπηρετήσουν το μικροπολιτικό τους αφήγημα και να καλύψουν την αντιπολιτευτική ένδεια επιχειρημάτων τους, οι ίδιοι που  καταψήφισαν την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών, καταψήφισαν τα πρόστιμα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, καταψήφισαν τις αυστηρές ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Την ώρα που όλος ο κόσμος λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον, στην Ελλάδα ο κύριος Τσίπρας ζητάει εκλογές: πρόκειται για τον ίδιο Τσίπρα που από το βήμα της ΔΕΘ πριν τρεις μόλις μήνες έλεγε πως δεν ζητάει εκλογές γιατί αυτό θα ήταν πολιτικά ανεύθυνο για τη χώρα. «θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσω εκλογές στην συνθήκη πανδημίας και ελληνοτουρκικών. Αν δεν υπήρχε αυτή η συνθήκη μπορεί να είχα ζητήσει ήδη. Είμαστε όμως παράταξη ευθύνης. Δεν μπορώ να κάνω αυτά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης που ήμασταν στην ακμή του ξυραφιού με διαπραγμάτευση και ζητούσε εκλογές» δήλωνε τότε.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναιρεί τον εαυτό του. Αποτελεί όμως αυτή η διγλωσσία ένα σαφές δείγμα γραφής του πανικού που έχει καταβάλει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη ραγδαία δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, την οποία και θέλει να προλάβει. Η παρουσία του ως δεύτερος πόλος ισχύος αμφισβητείται ευθέως και ο πρώην Πρωθυπουργός αναζητά ηρωική έξοδο, γνωρίζοντας εκ προοιμίου το αποτέλεσμα της κάλπης. Οι δημοσκοπήσεις όσο και αν τις αμφισβητούν και τις λοιδορούν στην Κουμουνδούρου καταγράφουν μια ενοχλητική, για αυτούς, πραγματικότητα. Πως δεν πείθουν πλέον, πως επιστρέφουν στη βάση τους, στο 3%, πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες βλέπουν πως πράγματι, παρά τα προβλήματα που γεννούν η πανδημία και η ακρίβεια, η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα προχωράει μπροστά, η Ελλάδα ανέκτησε τη σοβαρότητα της».

Δείτε επίσης: Εκλογολογίας το… ανάγνωσμα και οι αλλαγές που έρχονται για τους δημοσίους υπαλλήλους