Ν. Καραγιαννακίδης: ΝΑΙ στις αγωγές κατά αυτών που μπλοκάρουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Σχολιάζοντας την είδηση πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η «Αττικό Μετρό» να κινηθεί νομικά κατά αυτών που επιδιώκουν να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης με αλλεπάλληλες προσφυγές, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως μια συγκεκριμένη ομάδα πολιτών επιδιώκει, με σημείο αναφοράς τον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου και με αφορμή το δήθεν ενδιαφέρον της για τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης να προκαλέσει προσκόμματα στην ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Επιχειρώντας τη συστηματική εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, καταθέτουν συνεχώς νέες προσφυγές των οποίων η εκδίκαση οδηγεί αναγκαστικά σε νέες καθυστερήσεις, καθυστερήσεις που αδυνατεί πλέον να δεχτεί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Τα συμφέροντα κάποιων που επιδιώκουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες πάνω στις ράγες του Μετρό δεν επιτρέπεται να μπουν πάνω από το συλλογικό καλό, η πόλη δεν έχει άλλα περιθώρια να μείνει καθηλωμένη. Οι μάσκες έχουν πλέον πέσει, το παιχνίδι αυτό στις πλάτες των Θεσσαλονικέων, εκπορευόμενο είτε από μικροκομματικές λογικές είτε από ιδεοληπτικές εμμονές, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται πλέον να συνεχιστεί.

Η είδηση πως η Αττικό Μετρό είναι έτοιμη πλέον να απαντήσει με αγωγές απέναντι σε αυτούς που συστηματικά υπονομεύουν το κορυφαίας σημασίας και προτεραιότητας αυτό έργο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είμαι βέβαιος πως επιδοκιμάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτή η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει την πραγματική βούληση να τελειώσει το έργο μέχρι το 2023, δεν θα εγκαινιάσει μουσαμάδες.

Και το έργο θα τελειώσει».

Δείτε επίσης: Καραμανλής για Μετρό Θεσσαλονίκης: Πρέπει να τρέξουμε για να ολοκληρωθεί το το 2023