Ν. Καραγιαννακίδης: Ντροπή να μιλάει για μεσαία τάξη ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη μεσαία τάξη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 85η ΔΕΘ και στη συνέντευξη Τύπου, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε επί ματαίω στη Θεσσαλονίκη μια επαναπροσέγγιση με τη μεσαία τάξη την οποία εξόντωσε με τη φορομπηχτική του πολιτική κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Αδυνατεί να αντιληφθεί, πως οι όποιες παροχές υποσχέθηκε επαναλαμβάνοντας μονότονα το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και μοιράζοντας (στα λόγια) τα πάντα στους πάντες προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία σε όλους αυτούς που μπήκαν στο στόχαστρο των πολιτικών που ακολούθησε από το 2015 έως το 2019. Πολιτικών, που καταδίκασαν στη φτωχοποίηση, στη βάρβαρη υποβάθμιση του τρόπου ζωής του μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με την κάθετη μείωση του ετήσιου εισοδήματος του.

Το παραδέχτηκε άλλωστε σε μια σπάνια κρίση ειλικρίνειας ο πρώην Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος με το γνωστό ύφος του ομολόγησε κυνικά το τι επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη που τώρα ξαφνικά ο κύριος Τσίπρας αγάπησε. Το παραδέχτηκε έμμεσα και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,  ο οποίος υποστήριξε πως θα μπορούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κάνει περισσότερα για τα μεσαία στρώματα.

Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος κυνήγησε τη μεσαία τάξη για να ικανοποιήσει τις ιδεολογικές του εμμονές, όπως ξέρουν πως η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη της ευθύνης, είναι αυτή που ως Κυβέρνηση έδωσε απόλυτη προτεραιότητα με πράξεις και όχι λόγια στη στήριξη των Ελληνίδων και των Ελλήνων που στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων έβαλαν πλάτες για να μείνει η χώρα όρθια.

Η επέκταση για όλο το 2022 της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και η μείωση των τριών μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών έως 800.000 ευρώ, η καινοτομία του ¨πρώτου ενσήμου¨ για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, η νέα μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, η επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια αύξηση των τιμών λόγω της ενεργειακής κρίσης, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα ανακούφισης της μεσαίας τάξης που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Στη ΝΔ το λέμε και το εννοούμε. Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας».