Ν. Καραγιαννακίδης: Ο κύριος Τσίπρας είδε τη συνέντευξη Πάιατ;

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στον ΣΚΑΪ και στην Καθημερινή και τα όσα ανέφερε σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν εκπλήσσει το γεγονός, πως στο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν εκ νέου ως πολιτική στάση τη φράση ¨δε βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα¨. Για ακόμη μία φορά, μετά τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, άλλοτε συγκυβερνήτη της χώρας και εταίρο τους, ο οποίος μίλησε δημόσια για εξαγορά βουλευτών χωρίς να υπάρξει ίχνος αντίδρασης από την Κουμουνδούρου, αδυνατούν να απαντήσουν και στα όσα αποκάλυψε ο Αμερικανός Πρέσβης σχετικά με την σπουδή που επέδειξαν οι ίδιοι για να προωθήσουν (και ορθά) τις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών.

 Έκπληκτος ο κ. Πάιατ διαπιστώνει, πως το κόμμα που τώρα μιλάει για ¨σοβαρότατες παραχωρήσεις¨ και για μία συμφωνία ¨που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία¨ είναι το ίδιο με το οποίο, όπως υποστήριξε ο Πρέσβης, ξεκίνησε πραγματικά ¨η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας, είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ¨ συνέχισε, αποκαλύπτοντας, και πάλι, το πραγματικό πρόσωπο των συνιστωσών της Κουμουνδούρου, που άλλα έλεγαν δημόσια για να χαϊδέψουν τα αυτιά του κομματικού τους ακροατηρίου και άλλα έκαναν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ένα κόμμα – τραγέλαφος, που μόλις βρέθηκε στην αντιπολίτευση φόρεσε πάλι το αριστερό αμπέχονο, ενώ όσο ήταν στην εξουσία δεν αποχωρίστηκε το κοστούμι. Ένα κόμμα βουτηγμένο στην πολιτική υποκρισία και στο ψέμα, το οποίο, όσο και αν το κρύβουν, έρχεται πάντα στην επιφάνεια. Από τις πορείες προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου και τα προσκυνήματα στη σορό του Τσάβες μέχρι το Yes σε όλα, μια εξουσία δρόμος…».