Ν. Καραγιαννακίδης: Σε πείσμα κάποιων, το Μετρό θα τελειώσει

Σχολιάζοντας τη νέα απόρριψη του αιτήματος προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων που κατετέθη ώστε να σταματήσουν οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δικαιοσύνη απεφάνθη ορθά για μία ακόμη φορά. Τα εμπόδια που συστηματικά επιχειρούν να βάλουν κάποιοι έχοντας σαν στόχο ένα νέο ¨πάγωμα¨ των εργασιών στον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου ανετράπησαν και η πορεία προς την ολοκλήρωση ενός έργου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο και στον πλέον δύσπιστο, πως συγκεκριμένοι κύκλοι που σφύριζαν αδιάφορα όταν η ίδια ακριβώς διαδικασία απόσπασης των αρχαιοτήτων εφαρμόστηκε στο γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας κινούνται με συγκεκριμένα μικροπολιτικά και μικροκομματικά κίνητρα, θέλουν να καθυστερήσουν την περάτωση του έργου ώστε να την εκμεταλλευτούν για ιδιοτελείς, φθηνούς, πολιτικούς σκοπούς. Αυτές οι παρέες πρώην δημάρχων, αποτυχημένων Πρυτάνεων, βουλευτών και επίδοξων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενες το δήθεν ενδιαφέρον τους για την προστασία του πολιτιστικού μας πλούτου, υπηρετούν τον απόλυτο μηδενισμό, τη μιζέρια και την εσωστρέφεια, θέλουν την πόλη καθηλωμένη για να εξυπηρετήσουν το αντιπολιτευτικό τους αφήγημα.  

Ας μην ανησυχούν. Το Μετρό μπορεί και θα συνυπάρξει αρμονικά με τις αρχαιότητες, το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο, με όλους τους σταθμούς σε λειτουργία και όχι κολοβό. Αυτή η Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός δεν προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, εγκαινιάζοντας μουσαμάδες. Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί σε χρήση μέχρι το τέλος του 2023 και ξεκινούν, όπως εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι μελέτες για την επέκταση του στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Όσο και αν αυτό ενοχλεί τις συνιστώσες της καθήλωσης στο χθες, η Θεσσαλονίκη αλλάζει!