Ν. Καραθανασόπουλος: H ακρίβεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πλευρά της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος

Τάχθηκε κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Την τοποθέτηση του σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια φρόντισε να αναφέρει σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε σχετική συζήτηση της Βουλής.

«Ο λαός να σημαδέψει με τον αγώνα του τον ένοχο για την ακρίβεια που είναι η δράση του Κεφαλαίου και το πολιτικό σύστημα που το υποστηρίζει και το υπερασπίζεται», τόνισε, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «το καπιταλιστικό σύστημα οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της ψαλίδας και των κοινωνικών ανισοτήτων, δημιουργεί φαινόμενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Μιλώντας γενικότερα για το κύμα ακρίβειας και τις επερχόμενες ανατιμήσεις, επισήμανε ότι σχετίζονται σχετίζεται με το «αναπτυξιακό μοντέλο» που όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν, με κοινό στόχο την αύξηση των εισαγωγών και την υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση των αγορών.

Συγκεκριμένα για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ διευκρίνισε πως μια ακόμα αιτία αυξήσεων είναι η δημιουργία μηχανισμών που διαιωνίζουν τις υψηλές τιμές, όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων στην  ΔΕΗ, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «έχει βγει στα κεραμίδια» όταν ως κυβέρνηση υιοθέτησε ακριβώς αυτό το μοντέλο και στον τραπεζικό τομέα. Εκτίμησε πως η λογική της «πράσινης ενέργειας» οδηγεί σε πολύ ακριβά τέλη για τα ορυκτά καύσιμα, ενώ στο όνομα της απολιγνιτοποίησης ο λιγνίτης αντικαθίσταται από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, που επιλέχθηκε ως μεταβατικό καύσιμο.

Η «ακρίβεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πλευρά της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος», κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος και «η λύση είναι να δούμε το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα». Χαρακτήρισε «ασπιρίνες» τα μέτρα που προτείνει η αντιπολίτευση για την διαχείριση της φτώχειας , οι οποίες αποσκοπούν στον εγκλωβισμό του λαού στην επιλογή ανάμεσα στην Σκύλα και στην Χάρυβδη.
Δείτε επίσης: Μ. Κατρίνης: Οι αυξήσεις θα συνεχιστούν και οι πολίτες θα συνεχίσουν να αισθάνονται ανυπεράσπιστοι

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr