Ν. Κεραμέως: Γύρω στις 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα πανελλαδικών

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή τη λήξη των πανελλήνιων εξετάσεων δήλωσε πως τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 10 Ιουλίου.

«Θα εξαρτηθεί από μία σειρά από παράγοντες, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων στα βασικά μαθήματα», πρόσθεσε η υπουργός στο Star.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ικανοποίησή της για το γεγονός ότι, παρά τους φόβους που υπήρχαν για την επαναλειτουργία των σχολείων, όλα κύλησαν ομαλά, ενώ σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ανέφερε: «Ήταν ελάχιστα τα κρούσματα, μόνο δύο -τρία».

Χαρακτήρισε «υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας», ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς επειδή «συνετέλεσαν ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με υποδειγματικό τρόπο».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πειραματικών σχολείων, για τα οποία έγινε χθες η κλήρωση των μαθητών η οποία μεταδόθηκε live, όπως και των πρότυπων, για την εισαγωγή στα οποία ξεκινούν οι εξετάσεις τη Δευτέρα.

«Μας συγκίνησε το ενδιαφέρον των γονέων για συμμετοχή των μαθητών στην επιλογή για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον αριθμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, για να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία», συμπλήρωσε η υπουργός.

Δείτε ακόμη:

Πανελλαδικές: Από τις 29 Ιουνίου το μηχανογραφικό

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com