Ν. Παπαδόπουλος – Κίνημα «ΝΙΚΗ»: «Ο Έλληνας συντηρεί ένα υπερχρεωμένο κράτος»

«Το παγόβουνο είναι η διάλυση του ΕΣΥ που συντελείται σταδιακά όλα αυτά τα χρονιά των μνημονίων. Κάποιοι θα τα έσκιζαν και κάποιοι θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο, όλοι τελικά τα υπηρέτησαν κατά γράμμα, ποδοπατώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Ελληνικό λαό που στην κυριολεξία αποδεκάτισαν».

Συνέντευξη: Δημήτρης Κετικίδης

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, Δρ. Καρδιοχειρουργικής ΑΠΘ και μέλος της ομαιχμίας «ΝΙΚΗΣ» μίλησε στην politic.gr και ανέπτυξε τις θέσεις του κινήματος γύρω από την παιδεία, το μεταναστευτικό και την πανδημία.

«Το παγόβουνο είναι η διάλυση του ΕΣΥ που συντελείται σταδιακά όλα αυτά τα χρονιά των μνημονίων. Κάποιοι θα τα έσκιζαν και κάποιοι θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο, όλοι τελικά τα υπηρέτησαν κατά γράμμα, ποδοπατώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Ελληνικό λαό που στην κυριολεξία αποδεκάτισαν. Η πανδημία ξεγύμνωσε  και αποκάλυψε την ανεπάρκεια της πολιτικής στην Υγεία του Ελληνικού Λαού. Η Ελλάδα μας παρουσιάζεται στις χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα: Κατέχει την 14η  θέση, σε σύνολο 190 χωρών, σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού» ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με την υγεία.

Η «ΝΙΚΗ» χαρακτηρίζεται ως ένα δημοκρατικό και πατριωτικό Κίνημα. Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Νατσιός, εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Κινήματος, ο στόχος της παράταξης είναι «να πηγαίνουμε στις κάλπες, να ψηφίζουμε και να φεύγουμε χωρίς να έχουμε το πικρό συναίσθημα ότι περίπου γινόμαστε συνένοχοι στην καταστροφή της πατρίδας».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Νικόλαου Παπαδόπουλου:

Ακούσαμε στην παρουσίαση του κόμματος ότι η ΝΙΚΗ θα διασφαλίσει την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων όποιου κόμματος εκλεγεί να κυβερνήσει και θα επαναφέρει τη δημοκρατία. Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Δεύτερον τι εννοείτε ότι θα επαναφέρει τη δημοκρατία; Δεν υπάρχει σήμερα δημοκρατία;

Όταν ένας εργαζόμενος αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει μία εργασία και δεν την κάνει, κινδυνεύει να βρεθεί άνεργος. Όταν ένας στρατιωτικός δεχθεί την εντολή του ανωτέρου του και δεν την εφαρμόσει, θα περάσει από στρατοδικείο. Όταν ένας δανειολήπτης υποσχεθεί σε μία τράπεζα την αποπληρωμή του δανείου του και δεν τηρήσει την υπόσχεση, υφίσταται μεγάλες οικονομικές συνέπειες. 

Όταν όμως ένας πολιτικός υπόσχεται σε έναν ολόκληρο Λαό συγκεκριμένες επιλογές ώστε να του ανατεθεί η εξουσία, και από την θέση της εξουσίας έπειτα πράττει αντίθετα από τις υποσχέσεις του –υποθηκεύοντας σε ξένους τον πλούτο που ανήκει στα παιδιά μας, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές ελευθερίες, οδηγώντας συμπολίτες μας στην οικονομική εξαθλίωση, σύροντας το έθνος σε ταπεινώσεις, ανατρέποντας δημοψηφίσματα, αλλοιώνοντας τον πληθυσμό μας– τότε η μόνη προβλεπόμενη «ποινή» είναι …να μην τον ξαναψηφίσει ο ελληνικός λαός. Κανείς σκεπτόμενος πολίτης δεν πιστεύει ότι αυτό είναι κάποιου είδους σπουδαία ποινή.

Ο ψεύτης πολιτικός μπορεί εύκολα να ξαναβρεθεί σε πολιτικές θητείες παραμένοντας ατιμώρητος, αφού το βαθύ κομματικό σύστημα βρίσκει τρόπους να ανακυκλώνει τους «πιστούς» του σε θέσεις εξουσίας.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι ο μεν πολίτης επωμίζεται βαρύτατα την ευθύνη των επιλογών του, ο δε πολιτικός κομματάνθρωπος βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν υφίσταται καμία συνέπεια για την δική του ανευθυνότητα και εξαπάτηση ενός ολόκληρου λαού. Αυτό, πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά και μάλιστα νομοθετικά.

Στο δεύτερο ερώτημά σας, αν σήμερα έχουμε δημοκρατία, σας παροτρύνουμε να κάνετε μία δημοσκόπηση. Ρωτήστε τη γνώμη του απλού Έλληνα πολίτη αν εφαρμόζεται το άρθρο 1 του Συντάγματος ότι «´Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του ´Έθνους». Όχι μόνο σήμερα, αλλά επί δεκαετίες. Θα διαπιστώσετε ότι έχουμε τραγικό έλλειμμα δημοκρατίας. Ο μισός μας λαός δεν προσέρχεται στις κάλπες, και δεν το κάνει από αδιαφορία – απέχει επειδή πιάνει τη μύτη του από τις αναθυμιάσεις του πολιτικού συστήματος στην πατρίδα μας. 

Αντικειμενικός στόχος της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας – δηλαδή της παράλογης επιρροής των κομμάτων στο κράτος και την κοινωνία μας.

Κύριος εχθρός μας και ρίζα κάθε εθνικής και κοινωνικής μας πληγής, το «κόμμα των πολιτικών κομμάτων». Με παράλογα προνόμια, ατιμώρητα ψέματα και την αρρωστημένη πελατειακή νοοτροπία τους, τα πολιτικά κόμματα δηλητηριάζουν το κράτος και την κοινωνία ολόκληρη, διορίζοντας και επηρεάζοντας την εκτελεστική, τη νομοθετική, τη δικαστική εξουσία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον συνδικαλισμό, τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις, τη δημόσια διοίκηση και αφήνοντας τις τράπεζες να καταστρέφουν επιχειρήσεις και οικογένειες.

«Έχουμε τα δύο πιο υπερχρεωμένα κόμματα της ευρωπαϊκής ηπείρου»

Έχουμε ως χώρα, τα δύο πιο υπερχρεωμένα κόμματα όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου με συντριπτική διαφορά από κάθε άλλο κόμμα! Αυτοί οι κομματάνθρωποι προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό Λαό ότι θα διοικήσουν καλά την περιουσία του, το εισόδημά του, τις αποταμιεύσεις του. Ποιός λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος τους εμπιστεύεται πραγματικά;

Υποθέτει κανείς, τους εμπιστεύονται μόνο αυτοί που «μαζί τα φάγανε». Οι υπόλοιποι που ψηφίζουν τα σημερινά μεγάλα κόμματα, ψηφίζουν από φόβο ή απέχθεια προς το αντίπαλο κόμμα. Είναι αυτό υγιής πολιτική επιλογή; Ως πότε η Ελλάδα θα βαδίζει έτσι;

Η δεξιά κι αριστερή κομματοκρατία επιτρέπει τη συστηματική αναρρίχηση στην εξουσία ανίκανων, διεφθαρμένων ή εξαρτημένων πολιτικών, που προτάσσουν το κομματικό συμφέρον και την αρέσκεια του αρχηγού τους πάνω από το εθνικό συμφέρον, σύροντας επί δεκαετίες την πατρίδα μας και τις μελλοντικές γενιές μας σε ολοένα και χειρότερο πνευματικό εκφυλισμό και σε διεθνή υποδούλωση. Αν δεν καυτηριαστεί το καρκίνωμα που πνίγει τη δημοκρατία, μην έχουμε αυταπάτες – δεν θα αλλάξει τίποτα στην πατρίδα μας.

Τί θα κάνει η ΝΙΚΗ ως κυβέρνηση για την κατάργηση της κομματοκρατίας;

 • Πολιτική ευθύνη υπουργών και βουλευτών.
 • Κατάργηση των κομματικών διορισμών σε δικαστική εξουσία, ένοπλες δυνάμεις, δημόσια διοίκηση.
 • Οικονομικό εξονυχιστικό έλεγχο στα κόμματα, κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησής τους και της ασύδοτης δανειοληψίας, επιβολή της αποπληρωμής των δανείων που πήραν.
 • Λογοδοσία πολιτικών για αποφάσεις που ζημίωσαν την πατρίδα, παραβίασαν το Σύνταγμα και εκχώρησαν εθνικό πλούτο με μνημονιακές και άλλες αποφάσεις.
 • Αλλαγή του εκλογικού νόμου και απελευθέρωση των υποψηφίων από τις κομματικές κλίκες, με απευθείας εκλογή σταθερού αριθμού προσώπων ανά νομό –και πραγματική εκπροσώπηση της Ομογένειας– χωρίς προϋποθέσεις ελάχιστων κομματικών πανελλαδικών επιδόσεων. Οι πολίτες κάθε νομού δηλαδή να ψηφίζουν τους δικούς τους πληρεξουσίους στο κοινοβούλιο, πρόσωπα που η τοπική κοινωνία γνωρίζει και αξιολογεί, και όχι πρόσωπα που έχουν πάρει το δαχτυλίδι μιας ισχυρής κομματικής κλίκας. Αυτή είναι η έμπρακτη εφαρμογή του οράματος του Καποδίστρια για μία υγιή διοίκηση, που την υιοθέτησαν άλλες συνετότερες χώρες και σήμερα απολαμβάνουν τα οφέλη των επιλογών τους.
 • Μείωση των βουλευτών σε 200, τους ελάχιστους προβλεπόμενους από το Σύνταγμα, και απόδοση της εξοικονόμησης σε άπορες ελληνικές οικογένειες. Ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο: Το πραγματικό κόστος μίας βουλευτικής έδρας -με μισθούς, επιδόματα, κάλυψη δαπανών, παροχές σε είδος, προσωπικό διορισμένο και αποσπασμένο- αγγίζει τις 100.000 ευρώ το μήνα. Καταργώντας 100 βουλευτικές έδρες, η μηνιαία εξοικονόμηση ισοδυναμεί με 250 ευρώ το μήνα στις 40.000 φτωχότερες ελληνικές οικογένειες. Σημαίνει ότι κάποια υπερχρεωμένα σπίτια θα σωθούν, κάποια ψυγεία θα γεμίσουν, κάποιες μητέρες θα μπορούν να σταθούν κοντά στα παιδιά τους, κάποιοι άρρωστοι θα πάρουν τα πολύτιμα φάρμακά τους, κάποιοι γέροντες θα ζεσταθούν.

Για να μπορέσουν να γίνουν αυτά, η ΝΙΚΗ έχει ξεκαθαρίσει ότι στις τάξεις της δέχεται κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη, εξαιρώντας οποιονδήποτε πολιτικό έχει υπηρετήσει σε κυβέρνηση και κοινοβούλιο. Η ΝΙΚΗ είναι από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό.

«Ο Έλληνας συντηρεί ένα υπερχρεωμένο κράτος»

Μια θέση της παράταξης είναι ότι θα φορολογούσατε τα εμβάσματα των μεταναστών προς το εξωτερικό. Εάν γίνει αυτό όμως δεν θα πρέπει να φορολογηθούν και τα εμβάσματα των Ελλήνων στο εξωτερικό;

Ο Έλληνας, ωσάν πολίτης δεύτερης κατηγορίας, συντηρεί ένα υπερχρεωμένο κράτος. Εισφέρει και συντηρεί περίθαλψη, παιδεία, και τόσα άλλα δωρεάν δημόσια αγαθά που βρίσκονται στην υπηρεσία τόσο των νομίμων πολιτών όσο και των παρανόμων μεταναστών. Φορολογείται βαριά για την περιουσία και την οικονομική του δραστηριότητα, η δε ελληνική μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση στραγγαλίζεται από την υπερφορολόγηση, και με εξανεμισμένα αποθέματα μετά από πολλά έτη βλάβης της εμπορικής της δραστηριότητας.

Από την άλλη, φιλοξενούμε πάνω από 1,5 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στη χώρα μας, με ακόμη πολλούς μετανάστες από όμορες χώρες. Είναι κοινό μυστικό ότι η οικονομική δραστηριότητα των περισσοτέρων βρίσκεται «κάτω από το ραντάρ». Ένας μετανάστης δραστηριοποιείται στη χώρα μας, παράγει με ό,ποιον τρόπο παράγει μία προστιθέμενη αξία -συχνά με μηδενικές εισφορές στο κράτος- την εξάγει άνευ φορολόγησης στην πατρίδα του, και την επιστρέφει πίσω ως «επενδυτής», με ισχυρά προνόμια.

Δεν είναι κακό να πληρώνεις τις υπηρεσίες για το κοινό καλό όλων. Κακό είναι να είσαι ο μόνος που τις πληρώνεις. Η φορολόγηση των εμβασμάτων των μεταναστών προς το εξωτερικό σκοπεύουν ακριβώς να αποκαταστήσουν την οικονομική δικαιοσύνη στη χώρα μας, στέλνοντας παράλληλα και το σωστό μήνυμα σε όποιον θέλει να έρθει στη χώρα μας για εργασία: Να εργασθεί τίμια και να επιστρέψει τα αναλογούντα στη χώρα που τον φιλοξενεί και του παρέχει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που απολαμβάνει. 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κόμματος θα θεσπιστεί η έννοια του μετοίκου αντί του υπηκόου. Ένας άνθρωπος ο οποίος ζει στην Ελλάδα και φορολογείται δεν πρέπει να έχει και δικαίωμα να ψηφίζει;

Το δημογραφικό είναι το Νο1 εθνικό μας πρόβλημα. Όλοι το γνωρίζουμε και το βιώνουμε, αλλά το να μιλούμε γι’ αυτό είναι ένα είδος ταμπού, με τον πρωθυπουργό μας επισήμως να δηλώνει αντινατιβιστής (δηλαδή εχθρικός προς τον αυτόχθονα πληθυσμό!) και με σειρά κυβερνήσεων που έχουν κάνει αθρόες και ανεξέλεγκτες Το δημογραφικό είναι το Νο1 εθνικό μας πρόβλημα. Όλοι το γνωρίζουμε και το βιώνουμε, αλλά το να μιλούμε γι’ αυτό είναι ένα είδος ταμπού, με τον πρωθυπουργό μας επισήμως να δηλώνει αντινατιβιστής (δηλαδή εχθρικός προς τον αυτόχθονα πληθυσμό!) και με σειρά κυβερνήσεων που έχουν κάνει αθρόες και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις, λειτουργώντας υπουργείο μετανάστευσης αλλά όχι δημογραφικής μας ανάπτυξης.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη η αθρόα εισβολή ανθρώπων ξένων προς τον πολιτισμό, τις αξίες και την κληρονομιά των χωρών που τους φιλοξενούν, είναι η μεγάλη πρόκληση του παρόντος και του μέλλοντος. Το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που συνειδητά επιδιώκουν να αλλοιώσουν και να μεταβάλουν τις αξίες και την θρησκευτική πίστη των κοινωνιών που τους φιλοξενούν. Αυτό δεν είναι εφεύρημα των αυτοχθόνων ευρωπαίων, είναι απερίφραστες δηλώσεις από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες πολλών ισλαμικών κρατών της Ασίας και της Αφρικής.

Από τον Τούρκο πρωθυπουργό Οζάλ, που έλεγε ότι “δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια Μουσουλμάνους να τελειώνουμε μαζί τους”, μέχρι τις ισλαμικές κοινότητες της Ευρώπης, από το Μπέρμινγκχαμ ως τις ίδιες τις Βρυξέλλες, που δηλώνουν αδίστακτα ότι όταν γίνουν πλειοψηφία στις περιοχές τους, θα επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο της Σαρία στην καρδιά της Ευρώπης, την οποία και θα αποχριστιανίσουν.

Το προπέτασμα καπνού για αυτήν την πραγματικότητα στάθηκε η φιλολογία του «πολυπολιτισμού». Όταν άρχισε να καταρρέει υπό το βάρος της αλήθειας, η νέα μόδα αποπροσανατολισμού λέγεται «ισλαμοφοβία» – που δεν υπαινίσσεται «φόβο», ήτοι ένα πραγματικό αίσθημα, αλλά «φοβία», δηλαδή μία ψυχασθένεια γύρω από μη υπαρκτό κίνδυνο.

Και τα μεν μεγάλα ή πλούσια κράτη της Ευρώπης, με αποικιοκρατική ιστορία σε Αφρική και Ασία, μπορεί να έχουν την δική τους ιστορική νέμεση. Ο ελληνικός λαός όμως, που πότισε τη γη του με το μαρτυρικό αίμα εκατομμυρίων παιδιών του, γνωρίζει πολύ καλά τί θα πει ζωή με ισλαμοκρατία. Και προέβη σε αμέτρητες θυσίες για να απαλλαγεί από αυτήν, φτιάχνοντας ένα κράτος που να μην υπόκειται στην πολιτική πίεση του ισλάμ. Ποιος είναι αυτός που θέλει να ακυρώσει το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης;

Υπάρχει λοιπόν, κατά το παλαιό αγγλικό ρητό, ένας «ελέφαντας στο δωμάτιο», που όλοι κάνουν ότι δεν υπάρχει αλλά όλοι τον γνωρίζουν. Πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε σοβαρά και να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, με τον καλύτερο τρόπο για το μέλλον των παιδιών μας. Και ταυτόχρονα να είμαστε γνήσια τέκνα της παράδοσης και του πολιτισμού μας, που έχει ευγένεια και φιλοξενία.

Αυτός που επιθυμεί να έλθει στη χώρα μας ως οικονομικός μετανάστης πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις για αυτό, να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια και άνεση. Αυτός όμως που επιθυμεί να διέλθει τα σύνορά μας, ονειρευόμενος ότι συμμετέχει σε κάποια νέα κατακτητική επέλαση του ισλάμ διά της αλλοίωσης του πληθυσμού και της πολιτικής πίεσης, πρέπει προτού ξεκινήσει το ταξίδι του, να παίρνει εξαρχής το μήνυμα ότι αυτό το δυστοπικό «όνειρο» δεν θα το ζήσει στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση του κόμματος έγινε αναφορά και στην παιδεία. Αναφέρθηκε και ότι θα γραφτούν νέα βιβλία γλώσσας θρησκευτικών και όχι μόνο. Εφόσον πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα στην παιδεία, θεωρείτε ότι θα λυθεί πλήρως με τη συγγραφή νέων βιβλίων;

Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι δεν πιστεύουμε μόνοι μας ότι υπάρχει πρόβλημα με την παιδεία που δέχονται τα ελληνόπουλα.

 • Το πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που βιώνουν την εμπειρία της παιδείας.
 • Το αποτυπώνουν διεθνείς αξιολογήσεις, με τα χειρότερα στην Ευρώπη ποσοστά λειτουργικού αναλφαβητισμού στην ελληνική νεολαία.
 • Το καταγράφει η θλιβερή ειδησεογραφία του αστυνομικού ρεπορτάζ, με την ανήλικη παραβατικότητα να ανεβαίνει σε συχνότητα και βαρύτητα παρανομίας.
 • Περισσότερο απ’ όλα, το ζει η άνεργη νεολαία μας, που αντιμετωπίζει την πικρή εμπειρία άλλο πράγμα να αγαπά, άλλο πράγμα να σπουδάζει, και σε άλλο πράγμα να προσπαθεί να βρει απασχόληση. Που γεμίζει τα καλύτερα χρόνια της ζωής της με ένα ανείπωτο άγχος για να μπει σε μια οποιαδήποτε σχολή, κι έπειτα με μία μεγάλη απογοήτευση να συντρίβει το πτυχίο της στα βράχια ενός βασικού μισθού πείνας. Που νιώθει μεγαλωμένη δίχως αγάπη, προδομένη, εξαπατημένη, που βιώνει την αδιαφορία, την αβεβαιότητα, την απομυθοποίηση των κοινωνικών αξιών, την αδυναμία να ορίσει το μέλλον της. Πού αναρωτιέται ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, αν αφαιρέσεις την εξάρτηση από οθόνες και ουσίες, και από σκουπιδένια πρότυπα, θεάματα, παιχνίδια και ακούσματα. Το πρόβλημα είναι βαθύ. 

Ναι απαιτούνται νέα βιβλία Πατριδογνωσίας, Ιστορίας, Γλώσσας και Θρησκευτικών: γλώσσα από θησαυρούς των λογοτεχνών μας, απλά αρχαία ελληνικά από το Δημοτικό, ομολογιακά θρησκευτικά όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ιστορία ως πατριδογνωσία και διδαχή χαρακτήρων και αξιών. Αλλά η επίλυση του μεγάλου ζητήματος της παιδείας μας απαιτεί πολλά περισσότερα:

 • Νέα μαθήματα Λογικής, Πρακτικής Οικονομίας, Φυσικής Υγείας για ενίσχυση πρακτικών ικανοτήτων.
 • Κόσμηση της μαθητικής ζωής με εικόνες και πρακτικές από τη ζώσα κληρονομιά μας, που προάγουν την ευθύνη και την ομαδικότητα.
 • Εστιασμένη μέριμνα για παιδιά με αυτισμό και ανάγκες ειδικής αγωγής αλλά και για παιδιά με προηγμένη ευφυΐα.
 • Σχολή Γονέων για υγιή συμβουλευτική στο κάθε παιδί αντί ομαδικής σεξουαλικής δήθεν αγωγής.
 • Νωρίς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ισχυρά εργαλεία διάγνωσης κλίσεων και επαγγελματικού προσανατολισμού κάθε μαθήτριας και μαθητή, μπορούν να κάνουν μία ριζική αλλαγή με πολλαπλά οφέλη.
 • Ασχολούμαστε με το πρόβλημα της ψηφιακής εξάρτησης. Ειδικά κινητά για μαθητές: ελληνικής παραγωγής, χαμηλής ακτινοβολίας, χαμηλού κόστους, με εκπαιδευτικές εφαρμογές και χωρίς κοινωνικά μέσα.
 • Καταργούμε τις εισαγωγικές εξετάσεις και το καταστροφικό άγχος που βιώνουν γονείς και μαθητές, δημιουργώντας το πρώτο παρασκευαστικό έτος στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οδηγώντας έτσι τον μαθητή σε πολλαπλές επιλογές εντός Σχολής.
 • Πρόγραμμα «Ασπίδα του Φοιτητή» για τη στήριξη της φιλότιμης και συστηματικής φοίτησης, με δίκαιη βαθμολόγηση, οικονομική βοήθεια, και το άσυλο ως αποκλειστικά νόμιμη έκφραση ιδεών.
 • Αξιολόγηση πανεπιστημίων με βάση την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων. Οργανική σύνδεση Πανεπιστημίων με την Έρευνα και Ανάπτυξη επιχειρήσεων και του Δημοσίου
 • Και φυσικά εκπαίδευση χωρίς Εκπαιδευτικούς δεν γίνεται. Απαιτείται σεβασμός στους Εκπαιδευτικούς με επαναφορά της επετηρίδας, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους και να μην κινούνται στην αβεβαιότητα. Όπως επίσης απαιτείται και πρόσθετη επιβράβευση στην αποτελεσματική διδασκαλία.

Τέλος θα θέλαμε ένα σχόλιο για την πανδημία, για το αν υπάρχουν ελλείψεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου στο οποίο εργαζόσασταν ως γιατρός, αλλά και για την καταγγελία ότι δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Σε ότι αφορά στις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και για το τραγικό περιστατικό της πυρκαγιάς που ρωτάτε, δυστυχώς αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και μεμονωμένα περιστατικά που οφείλονται στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Το παγόβουνο είναι η διάλυση του ΕΣΥ που συντελείται σταδιακά όλα αυτά τα χρονιά των μνημονίων. Κάποιοι θα τα έσκιζαν και κάποιοι θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο, όλοι τελικά τα υπηρέτησαν κατά γράμμα, ποδοπατώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Ελληνικό λαό που στην κυριολεξία αποδεκάτισαν. Η πανδημία ξεγύμνωσε  και αποκάλυψε την ανεπάρκεια της πολιτικής στην Υγεία του Ελληνικού Λαού. Η Ελλάδα μας παρουσιάζεται στις χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα: Κατέχει την 14η θέση, σε σύνολο 190 χωρών, σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Βλέπουμε να καταστρέφεται η χώρα μας, το ΕΣΥ, και ό,τι έχει απομείνει, καθώς επιμένει εμμονικά η  κυβέρνηση, και οι εγκάθετοί της, σε μέτρα και πολιτικές που όχι μόνο δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως προκαλούν τραγικές επιπτώσεις. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιδημιολόγοι τονίζουν την αύξηση των δεικτών της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του πληθυσμού, ταυτόχρονα καταγγέλλοντας την βλαπτικότητα όλων των κυβερνητικών μέτρων κάθε φορά που η ΕΛΣΤΑΤ  ανακοινώνει τα σχετικά μεγέθη. Δεν μας μένει τίποτα άλλο πάρα να καταγγείλουμε δημόσια τον τραγέλαφο που ζούμε και που συνιστά μια παγκόσμια ντροπή για την χώρα μας και για όλους εμάς.

Ως αποκορύφωμα των δυστοπικών μέτρων είναι η αναστολή εργασίας, η πλήρης στέρηση μισθού και τελικά η αφαίρεση του βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος στην εργασία για 7.000 έμπειρους υγειονομικούς που αντιστάθηκαν στην υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων των εμβολιασμών. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό τους καταχειροκροτούσε η κυβέρνηση για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το υπογραμμίζουμε: Ένας ιατρός που κατηγορείται για χρηματισμό ή βαρειά κακουργήματα, όπως ο βιασμός και η κακοποίηση ανηλίκων, προστατεύεται από τον νόμο και εξακολουθεί να αμείβεται και να λαμβάνει το ήμισυ του μισθού του. Αντιθέτως, οι 7.000 έντιμοι υγειονομικοί, δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ μισθό, καταδικαζόμενοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την κυβέρνηση σε αργό θάνατο. Γιατί αυτή η διάκριση; Δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο σύνταγμα  και τους νόμους; Εφαρμόζεται μήπως το θέλημα γνωστού τηλεειδικού που θέλει να μην είναι όλοι ίσοι με αυτόν, αφού δεν αποδέχτηκαν  τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στη ΝΙΚΗ δε γνωρίζουμε κανέναν που να μη θέλει το καλό της υγείας του και της υγείας των αγαπημένων του. Είτε επιλέγει να εμβολιαστεί, είτε όχι. Σεβόμαστε την ελευθερία της επιλογής, τόσο απλά.

Η κυβερνητική εκδικητικότητα στους ανυπάκουους υγειονομικούς είχε υποτίθεται στόχο να προστατέψουν τους ασθενείς. Όμως οι μη εμβολιασμένοι ήταν κατά τεκμήριο υγιείς, αφού έκαναν rapid test. Οι εμβολιασμένοι αντιθέτως, έχοντας ως μόνο τεκμήριο ένα ψηφιακό πάσο, διέδωσαν ανεξέλεγκτα τον ιό σε ασθενείς, όπως αποκαλύφθηκε στον Ευαγγελισμό. Και όμως, με κακότητα που δεν μπορεί να αποκρυφθεί στα πρόσωπα του πρωθυπουργού και του υπουργού υγείας, δίχως καμία επιστημονική στήριξη ή επιδημιολογική μελέτη, σε καιρό πανδημίας η χώρα αντί να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό πρωτοβάθμιας φροντίδας, αντιθέτως στερείται 7.000 έμπειρο υγειονομικό  προσωπικό. Αναβάλλονται επ αόριστον χιλιάδες χειρουργεία. Αφήνονται ΜΕΘ χωρίς έμπειρο προσωπικό. Αυτό συνιστά ένα συνεχιζόμενο έγκλημα, που απροκάλυπτα συντελείται σχεδόν επτά μήνες σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για εκτροπή από την πραγματικότητα, την νομιμότητα  και την κανονικότητα. Αυτή η  κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει, γι’αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα, κάποιοι πρέπει επιτέλους να αντιδράσουν.

Κάθε Έλληνας πολίτης αναρωτιέται:

 • Πώς θα δικαιολογηθούν οι ακαταδίωκτες σήμερα επιστημονικές επιτροπές του Υπουργείου Υγείας, όταν θα τους ζητηθεί ο λόγος;
 • Πώς ησυχάζουν τις συνειδήσεις τους οι βουλευτές της ελληνικής  βουλής και όχι μόνο του κυβερνόντος κόμματος για αυτή την κατάντια που υποθάλπουν;
 • Τί θα έχουν να πουν οι δικαστικές αρχές και οι εισαγγελείς του τόπου, όταν θα εξετάζουν αυτά τα εγκλήματα, όταν παρέλθει η ανομία;
 • Πώς θα δικαιολογήσει την αδράνεια και την σιωπή του, που στην ουσία γίνεται συνένοχη, ο ακαδημαϊκός κόσμος, οι καθηγητές πανεπιστημίου και οι άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης και των ΜΜΕ;
 • Πώς θα δικαιολογήσουν τη στάση τους οι αρχές και τα σώματα ασφάλειας, που έδωσαν όρκο στο Σύνταγμα της χώρας να υπηρετούν και να προστατεύουν έως εσχάτων αυτόν τον Λαό για τον οποίον υπάρχουν, και από το υστέρημα του οποίου αμείβονται και συντηρούνται. Μήπως  πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται; Αν πέσουν οι υγειονομικοί είναι απόλυτα βέβαιο πως έρχεται η σειρά τους.

Στη χώρα μας είναι ανάγκη  άμεσα να σταματήσουν όλα τα πολιτικά, αστυνομικά, παρανοϊκά και επικίνδυνα μέτρα που λαμβάνονται δήθεν  για  την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η χώρα πρέπει να επιστρέψει  στην πραγματικότητα, την δημοκρατία και την κανονικότητα. Αφήνοντας πίσω  το καταστροφικό αφήγημα, κυρίως δε καταδικάζοντας τους υπευθύνους παραδειγματικά, ώστε να αποτραπεί στο μέλλον παρόμοια καταστροφή, προτάσσοντας την βελτίωση της οικονομίας και της υγείας για όλους τους  Έλληνες.

Δείτε επίσης: Μπακογιάννη: Ανακουφισμένη από τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (audio)

Loading