Να τελειώνουμε με τον κόκκινο φασισμό στα Πανεπιστήμια

Του Νίκου Καραγιαννακίδη*

Η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ μετά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που βλέπουν πως υπάρχει, επιτέλους, μια Κυβέρνηση στον τόπο έτοιμη να εφαρμόσει το Νόμο, να βάλει ένα τέλος στη μπαχαλοποίηση και στο διασυρμό των ακαδημαϊκών μας Ιδρυμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός δεν έμεινε στα ευχολόγια, τιμά και εφαρμόζει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά στο μείζον ζήτημα της επιστροφής των Πανεπιστημίων στην κανονικότητα. «Είμαστε με τον καθηγητή και όχι με το βαποράκι. Είμαστε με τον μαγαζάτορα και όχι με τον κουκουλοφόρο. Είμαστε με τη νομιμότητα. Είμαστε με την κανονικότητα. Είμαστε με όλους αυτούς -και είναι πάρα πολλοί όλοι αυτοί που σας καταγγέλλουν- που λένε ως εδώ! Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια!» έλεγε το 2018 απευθυνόμενος στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας του φωτογραφίες αίσχους και ντροπής από το πολύπαθο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με αυτό το καθεστώς ανεξήγητης ανοχής, ανομίας, βίας και τρομοκρατίας που είχαν επιβάλει οι ομάδες των περιθωριακών στα Πανεπιστήμια της χώρας, σε καθηγητές και φοιτητές, συγκρούεται το Νομοσχέδιο που με τόσο μένος πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες παραφυάδες της Αριστεράς.

Η παρουσία και μόνο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ για να εμποδίσουν προ ημερών την Αστυνομία να εφαρμόσει το Νόμο, να σταματήσει την καταστροφή δημόσιας περιουσίας και να λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιοι παρέχουν πολιτική προστασία στους μπαχαλάκηδες, ποιοι αναζητούν κομματικά οφέλη στην αταξία και στο χάος. Προφανώς οι θλιβερές εικόνες της καταστροφής που δημοσίευσε την Πέμπτη η Ελληνική Αστυνομία από το εσωτερικό της Πρυτανείας μετά τη λύση της κατάληψης και τα πανό αλληλεγγύης στον κατά συρροή δολοφόνο Κουφοντίνα που σκέπαζαν το κτίριο Διοίκησης δεν ενοχλούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η θλιβερή κατάσταση που κρατούσε ομήρους επί δεκαετίες τα Πανεπιστήμια μας, εγκλωβισμένα σε ένα κύκλο φοβικότητας και αριστερού face control τελειώνει.

Όπως κάθε αλλαγή, προκαλεί αντιδράσεις. Η Αριστερά νιώθει πως χάνει ένα προνομιακό της χώρος δράσης που εκμεταλλεύτηκε με κάθε τρόπο, από το 1974 μέχρι σήμερα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση εκφράζει τους πολλούς, αυτούς που θέλουν δημόσια ακαδημαϊκά ιδρύματα νοικοκυρεμένα, ασφαλή για τα παιδιά τους, πυρήνες γνώσης, ανταγωνιστικά Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανώτατη Παιδεία που εξασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών, που λέει ΟΧΙ στις διαπομπεύσεις καθηγητών, στις λεηλασίες, στους προπηλακισμούς, στην τρομοκρατία, σε αυτούς που δηλώνουν δημόσια την περιφρόνηση τους στους δημοκρατικούς θεσμούς.

 Φτάνει πια.

*Ο Νίκος Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος, πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης