ΝΔ – ΚΙΝΑΛ: Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε και η «μάχη» για το 3%

Μετά τις τελευταίες επικριτικές ανακοινώσεις της ΝΔ για τη στάση που κρατά το ΚΙΝΑΛ στα μείζονα πολιτικά θέματα είναι προφανές ότι ο μήνας του μέλιτος για τα δυο κόμματα έχει τελειώσει. Και είναι απολύτως λογικό αν διαβάσει κανείς τις δημοσκοπήσεις από τις οποίες προκύπτει ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει ή χάνει σταδιακά ένα ποσοστό περίπου 3% το οποίο προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς και ψήφισε ΝΔ ως αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εντολή που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής. Από εδώ και στο εξής ό,τι λέει και ό,τι κάνει ο Νίκος Ανδουλάκης θα περνά από πολιτικό μικροσκόπιο και φυσικά θα του ασκείται κριτική. Είτε αρνητική, είτε θετική. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να περιφρουρήσει το χώρο της στο κέντρο, κάτι που θα κάνει αναγκάζοντας τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να τοποθετείται δημόσια σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Να τον πιέζει, δηλαδή, να εκφράζει τη άποψη του και όχι να κρύβεται μέσω της σιωπής ή του Μιχάλη Κατρίνη.

Επίσης, στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο Νίκος Ανδρουλακης θα καταφύγει στην αντιδεξιά ρητορική γατί γνωρίζει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πείσει το κομμάτι των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ που στήριξαν τη σημερινή κυβέρνηση να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι. Άλλωστε στη Χαριλάου Τρικούπη ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι ο ζωτικός χώρος τους βρίσκεται στα αριστερά και μόνο από εκεί μπορούν να αντλήσουν δυνάμεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κούρασε, ευνοείται το ΚΙΝΑΛ

Και θα το κάνουν με επιτυχία εφόσον είναι προσεκτικοί καθώς κατανοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κουράσει την κοινωνία. Όχι μόνο δεν ανανεώνεται, αλλά η τοξικότητα που εκπέμπει είναι πλέον απωθητική για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας που επιθυμούν η μετριοπάθεια να δώσει τη θέση της στην πόλωση.

Ενδεικτική, πάντως, της γραμμής που ακολουθεί η ΝΔ είναι η άποψη ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πορεύονται μαζί στο μηδενισμό και τη στείρα άρνηση. Αφορμή αποτέλεσε η ταύτιση τους στην καταψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για παροχή voucher αξίας 200 ευρώ σε 160.000 εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε σχολεία ειδικής αγωγής- χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια- για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Το “τελευταίο μίλι” του κ. Μητσοτάκη το πληρώσαμε πολύ ακριβά»

Loading