Νέο «χτύπημα» Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από τους εισβολείς»

Το παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζεται χωρίς… σταματημό, με νέο «χτύπημα» τις δηλώσεις του με αφορμή την 98η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης».

Πρόκειται για τον εορτασμό της νίκης του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού στις 30 Αυγούστου 1922. Η ήττα του ελληνικού στρατού ήρθε στον Ντουμλούπιναρ από τα στρατεύματα του Ατατούρκ, με την υποχώρηση να συνεχίζεται μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και σημειώθηκε η άλωση της Σμύρνης από τους Τούρκους.

Το προκλητικό μήνυμα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα στον τουρκικό λαό το βράδυ του Σαββάτου, τονίζοντας: «Αυτή η νίκη είναι η ανακοίνωση της επανεισόδου του έθνους μας στη σκηνή της ιστορίας. Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για τη θέληση μας και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη. Με αυτές τις σκέψεις, θυμάμαι τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, τον αρχηγό της μεγάλης επίθεσης, τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συντρόφους του.

Εύχομαι έλεος από τον Αλλάχ σε όλους τους μάρτυρες μας που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να προστατεύσουν αυτήν την πατρίδα για χίλια χρόνια και εύχομαι υγιείς και ειρηνικές ζωές στους βετεράνους μας. Καλή ημέρα της νίκης στις 30 Αυγούστου».

Νέες δηλώσεις σήμερα το πρωί

Ακολούθησε νέο μήνυμα σήμερα το πρωί, με τον «Σουλτάνο» να δηλώνει: «Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στο 2023, όταν θα γιορτάσουμε την 100ή επέτειο της δημοκρατίας μας, ως μια ισχυρότερη, πιο ανεξάρτητη και πιο ευημερούσα χώρα από οικονομική, στρατιωτική, πολιτική και διπλωματική άποψη.

Οι κρίσιμες επιτυχίες που έχουμε σε διάφορους τομείς είναι η σαφέστερη ένδειξη της βούλησής μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Οι απειλές, ο εκφοβισμός και ο εκβιασμός δεν θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».

Δείτε επίσης: Παραλήρημα Ερντογάν και ευθεία απειλή προς την Ελλάδα!

Loading