Συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη απαιτούν δικαιοσύνη και προειδοποιούν τους υπευθύνους να μην διαφύγουν. Νέο εξώδικο υπέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής, Παναγή Καππάτο, καθώς και τα μέλη της επιτροπής, με κύριο σκοπό να καταστήσουν σαφή την επιμονή τους στη δικαίωση των θυμάτων. Στην εξώδικη διαμαρτυρία, επισημαίνεται ότι οι συγγενείς δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη.
Η επιστολή υπογράφεται από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, σύζυγο της Βασιλικής Χλωρού, και την Αικατερίνη Τσελεπή Βουτσινά, αδελφή του Ιωάννη Βουτσινά, που ήταν επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC62. Στο κείμενο, καταγγέλλεται ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να αλλοιώσουν τον τόπο του εγκλήματος, ανασκάπτοντας τον εκ βάθρων. Δεν θα επιτρέψουμε να διαφύγουν από τον πραγματικό τους δικαστή, υπογραμμίζουν οι συγγενείς, απαιτώντας την κατάργηση του νόμου 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών.
Η ανακοίνωση αναδεικνύει ότι οι εγκληματικές ενέργειες δεν σχετίζονται με τα καθήκοντα των υπευθύνων, υπογραμμίζοντας ότι οι πράξεις τους πρέπει να κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, οι συγγενείς ζητούν να δηλωθεί η αναρμοδιότητα της προανακριτικής επιτροπής για την κρίση των συγκεκριμένων υποθέσεων. Η κοινωνία, όπως τονίζουν, επιθυμεί την ανάδειξη της αλήθειας, με σκοπό την εμπέδωση του Κράτους Δικαίου και την προστασία των θεσμών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr